Knip-het-zelf

De laatste maanden knipte mijne Stefan mijn haar. Eigenlijk enkel de froe, want aan de rest durfde hij niet knippen. Mietje. Tijd om zelf nog eens de schaar boven te halen. ‘t Was lang geleden, maar na de eerste knip was de knipstress al verdwenen. Zo gaat dat als je er eigenlijk niet zo heel veel om geeft. (en als het echt mislukt, is een afspraak bij de kapper snel gemaakt, niet waar?)
Mijn weelderige haren zagen er op onderstaande foto misschien wel oké uit, maar ze waren eigenlijk vrij kapot. 

Dus smeet ik dit bosje in den hof. In de hoop dat vogeltjes hun nestje ermee zullen verfraaien.

Bij de na-foto’s scheen helaas de zon niet. Gelieve voor de meest realistische kleuren dus naar de voor-foto te kijken. Ik knipte ongeveer hetzelfde als wat mijn kapster normaal gezien doet, maar allez, zonder 22 euro uit te geven. Dat komt altijd van pas, in tijden van bewuste werkloosheid 😉

Volgend bericht
Vorig bericht

20 reacties op “Knip-het-zelf

 1. Oeh, dat zou ik ook niet goed durven. Alhoewel. 't Is bij mij eigenlijk alleen maar recht aan alle kanten. Dus da's ook zo lastig niet. Maar gelukkig doet Chris het hier. Dan doe ik mijn ogen dicht en piep iets over niet teveel eraf en binnen de kortste keren is het gedaan. Ook fijn 🙂

  Maar je ziet er mooi uit!

 2. zeer geslaagd!! ik denk er al lang over om mijn haar zelf te knippen, maar aangezien ik een geweldige LETS-kapper heb die voor 10 IKU (lees ong. 5 euro) mijn haar aan huis komt knippen, vind ik de investering in een kappersschaar momenteel niet nodig..

 3. Mooi gedaan! Ik laat mijn vriend altijd mijn haar knippen. Die sputtert steevast tegen wegens faalangst (hij heeft dan ook weinig met haren en scharen), maar het is elke keer een meevaller! :). Soms moet een mens al eens iets durven hé 😉

 4. cool! ziet er zeer professioneel uit 🙂 ik knip mijn haar al jaren zelf (niet zozeer uit besparingsoverweging maar wel omdat ik echt niet graag naar de kapper ga); maar zo een "echt" kapsel als het uwe is het wel nooit. (trouwens, ik zou u eerder self-employed noemen dan werkloos hoor 🙂

 5. Ik deed dat ook vroeger … tot enkele jaren geleden, als ik vond dat de kapper mijn haar niet goed geknipt had 😉 Ondertussen vond ik een goeie kapper ! Maar hier in huis moet ik eigenlijk mijn drie mannen knippen, want die willen absoluut niet naar een kapper, de wederhelft wil daar geen tijd voor vrijmaken en de jongens vinden dat het er stinkt (alle geuren van alle producten) … dus ja, doe ik om de zoveel maanden altijd heel erg mijn best om hen iet of wat toonbaar te maken (en wacht altijd liefst zo lang mogelijk om dat dan bij te knippen)

 6. Ik knipte het vorige keer ook zelf. Gewoon de schaar erin, want ik was het kapsel beu. Net lang genoeg opdat het wel in een staart zou kunnen als het zou tegenvallen, maar ook vanuit het principe dat haren toch blijven groeien.

  Lang leve knipmoed!

 7. Uw haar is zo schoon hé. Gij moogt dat van mij anders ook wel eens een beurt geven.

  Ik hergebruik flesjes, niet bepaald handig (of groen, oops).
  Ik kreeg ze jammer genoeg niet cadeau voor mijn verjaardag, dus binnenkort toch eens mijn tweede bestelling bij Kudzu plaatsen 😉

Reageer