Klaar om de was op te hangen!

Voilà, mijn wasknijperschort is klaar. Ik heb me grotendeels geïnspireerd op Knofjes handleiding, maar ik maakte het modelleke wat anders, gebruikte voor de achterkant ook 2 lagen en werkte het af met biaislint. Ik had ook gedacht om het omkeerbaar te maken. Niet omdat dat nuttig zou zijn, maar bij wijze van experiment. Bij gebrek aan tijd om er echt hard over na te denken is dat niet helemaal perfect gelukt, maar goed, zo belangrijk en nuttig is het dus niet. De binnenkant is nu alleszins ook proper afgewerkt. Ik naaide er ook nog twee lusjes aan, zodat ik het ook gemakkelijk ergens kan aanhangen als het niet in gebruik is.

Bij nader inzien was mijn schaar een beetje te gulzig tijdens het knippen van de openingen. Een beetje minder breed en een beetje minder diep was goed genoeg geweest, zeker aangezien mijn handen maar klein zijn… Het is zeker functioneel, de wasspelden vallen er niet uit, maar ik ben er toch niet 100% tevreden mee…

AANPASSING: Het is doorgegeven aan de mama, ‘net wat ze kon gebruiken’ 🙂

Volgend bericht
Vorig bericht

6 reacties op “Klaar om de was op te hangen!

  1. Ik vind dat een tof idee, maar zou het zelf niet gebruiken.. geef mij maar een mandje! Ik draag binnen vijf jaar bommaschorten, en daar ga ik geen andere schort over aan doen. 🙂

  2. haha kei tof! en mooi gemaakt ook, idd een mooi bloemetjesstofje.

    ik zie dat ook al helemaal voor mij in een donkerblauw/rood ruit-stofje of een polkadotje misschien, zo een beetje hollands/boerin-achtig, lijkt me helemaal grappig.

    ja, dit ga ik ook eens maken. 🙂 mijn mama had gevraagd voor een stoffen zakje voor de spelden in te steken, maar ik ga dit eens voorstellen dan. upla, weer iets bij op het lijstje. 🙂

  3. Hehe, ja, ik vond dit stofje ook wel zeer geschikt voor dit soort object, bloemetjes moesten het sowieso zijn he 😉 Dan kan ik altijd een beetje in mezelf giechelen als ik de was aan het ophangen ben :p

Reageer