Kerstmenu

Verspilling, en in het bijzonder voedselverspilling, ik heb het daar niet zo voor. En aangezien verspilling vaak een gevolg is van ‘te veel klaarmaken’, heb ik er op kerstavond – net als op elke andere avond – voor gezorgd dat er niet veel te veel eten was. Ik eet zeer graag, me volproppen en de volgende dag ongemakkelijk zijn vind ik minder aangenaam 😉 Motiliums zaten dan ook niet in mijn handtas… (heb ik eigenlijk zelfs niet in huis)

kerstversiering-mama

Het kerstmenu was simpel, niet te uitgebreid – gemakkelijk om thuis klaar te maken en te transporteren naar de feestlocatie.

Hapjes

Toastjes met Faux Gras de GAIA (alweer bij groot en klein in de smaak gevallen) en tofu-tomatensmeersel.

Hoofdgerecht

Gourmet. Vegetarisch gourmetten, dat had ik nog nooit gedaan… Ik had véél zin in seitan bourguignon (nog altijd, ja), maar uiteindelijk besloot ik toch maar braafjes mee te gourmetten 😉

kerst-gourmet-vegetarisch
De groentekalender werd erbij gehaald, veggievriendinnen geconsulteerd, de golven van het internet besurfd (inspiratie en recepten op Vegatopia (specifiek voor gourmet) en bij Suzette (algemeen feestelijk)) en uiteindelijk namen we voor ons tweetjes het volgende mee:

  • met tapenade gevulde champignons
  • gemarineerde tofublokjes
  • gebakken aardappelblokjes met pittig paprikapoeder
  • Garden Gourmet balletjes
  • witloofsalade met appelsliertjes (uit het Donderdag Veggiedag-kookboek)

Ik zei het toch al, simpel en niet uitgebreid? 😉

Dessert

Chocomousse en cashew-frambozentaartjes.
dessertje

En verder op het kerstavondmenu stonden gezelligheid, warmte (misschien beter hitte – door twee gourmettoestellen op de tafel 😉 ), cadeautjes, véél cadeautjes, en goeie muziek, ook niet onbelangrijk.

P1000516

Op kerstmis zelf gingen we bij mijn papa en co voor een mooie wandeling in de sneeuw. Nog een geluk dat de zon afwezig was, anders had het wel lente geleken 😉

P1010009

P1010018

Volgend bericht
Vorig bericht

7 reacties op “Kerstmenu

Reageer