Verspilling, en in het bijzonder voedselverspilling, ik heb het daar niet zo voor. En aangezien verspilling vaak een gevolg is van ‘te veel klaarmaken’, heb ik er op kerstavond – net als op elke andere avond – voor gezorgd dat er niet veel te veel eten was. Ik eet zeer graag, me volproppen en de volgende dag ongemakkelijk zijn vind ik minder aangenaam 😉 Motiliums zaten dan ook niet in mijn handtas… (heb ik eigenlijk zelfs niet in huis)
Het kerstmenu was simpel, niet te uitgebreid – gemakkelijk om thuis klaar te maken en te transporteren naar de feestlocatie.
Hapjes
Toastjes met Faux Gras de GAIA (alweer bij groot en klein in de smaak gevallen) en tofu-tomatensmeersel.
Hoofdgerecht
Gourmet. Vegetarisch gourmetten, dat had ik nog nooit gedaan… Ik had véél zin in seitan bourguignon (nog altijd, ja), maar uiteindelijk besloot ik toch maar braafjes mee te gourmetten 😉
De groentekalender werd erbij gehaald, veggievriendinnen geconsulteerd, de golven van het internet besurfd (inspiratie en recepten op Vegatopia (specifiek voor gourmet) en bij Suzette (algemeen feestelijk)) en uiteindelijk namen we voor ons tweetjes het volgende mee:
- met tapenade gevulde champignons
- gemarineerde tofublokjes
- gebakken aardappelblokjes met pittig paprikapoeder
- Garden Gourmet balletjes
- witloofsalade met appelsliertjes (uit het Donderdag Veggiedag-kookboek)
Ik zei het toch al, simpel en niet uitgebreid? 😉
Dessert
Chocomousse en cashew-frambozentaartjes.
En verder op het kerstavondmenu stonden gezelligheid, warmte (misschien beter hitte – door twee gourmettoestellen op de tafel 😉 ), cadeautjes, véél cadeautjes, en goeie muziek, ook niet onbelangrijk.
Op kerstmis zelf gingen we bij mijn papa en co voor een mooie wandeling in de sneeuw. Nog een geluk dat de zon afwezig was, anders had het wel lente geleken 😉
Hmmm, dat klinkt niet slecht! Hier vegivogelnestjes, want gourmetten met kleuters, dat is vragen om naar het brandwondencentrum te gaan! Prettige feestdagen nog!*
Wat een mooie, sfeervolle foto's 🙂 En jullie kerstmenu klinkt super!
Ik begin er al van te watertanden, dat lijkt mij yummie! Ook sfeervolle, gezellige foto's. En schone foto van de hond!
Yammie, het water komt me in de mond.
Prachtige hond, is die van je papa?
Ja, inderdaad, da's de hond van mijn papa, echt een prachtig dier he, en geweldig braaf ook, een plezier om te hebben 🙂
klinkt té lekker allemaal! Aan die Garden Gourmet balletjes eten wij ons trouwens ook regelmatig ziek 🙂 en inderdaad, die foto's zien er echt bijna lente-achtig uit; bizar!
Wij zijn ook sinds 2 jaar nu fan van het vegetarische gourmet-aanbod bij BioPlanet: allemaal verschillende burgertjes en de laatste keer ook heel erg gesmaakt door de vleeseters onder ons 🙂