Kelly maakt zich klaar voor de winter – deel 1
(ofwel: gerecykleerd 10, 11 & 12)

Enkele maanden geleden kreeg ik van een intussen ex-collega een zak vol kleren die voor haar te klein / te oud / te x geworden waren. Ik ben altijd heel blij met zo’n cadeautjes, maar dit keer misschien nog iets meer, er zaten immers een paar heel mooie truitjes bij. Eentje daarvan was dit bruintje, 100% wol. Het probleem: het was in de verkeerde wasmand geraakt, waardoor hij niet meer maatje S maar eerder mini was. Vandaag werd het een rokje op z’n Cleo’s 😉 – zalig warm in combinatie met lange kousen! Ik had het trouwens liever  langer gehad (ik heb nog nooit zo’n kort rokje gehad, denk ik), maar daarvoor was het originele truitje dus te veel gekrompen… 🙁
truitje wordt rokje
In mijn stapel te-recykleren-spullen vond ik ook nog twee truien. De lichtgroene heb ik al enkele jaren liggen en wilde ik al lang versmallen, want ik vind de textuur en de kleur geweldig, maar nu pas durfde ik het aan om hem aan te passen – allemaal dankzij mijn overlock! 🙂 
lichtgroen truitje
En aangezien het allemaal zo snel gaat met een overlock, paste ik de hals en de taille van onderstaand donkergroen truitje ook nog gauw aan. 
donkergroen truitje
En wat kan er niet ontbreken op koude avonden? Warme sojachocomelk en een dekentje! Ik had hier en daar (en waarschijnlijk ook elders, maar mijn geheugen werkt niet goed mee) al prachtige dekentjes gezien en telkens riep een klein stemmetje in mij “hebben!” 😉 De afgelopen nachten heb ik zelfs gedroomd van een eigen dekentje, dus vandaag besloot ik dat het tijd was om mijn dromen in realiteit om te zetten. Ik koos, na lang twijfelen, het biostofje dat ik op Tapisplage bij Vermiljoen kocht (ook al zo lang geleden!) en combineerde het met donkerblauwe fleece (waarvoor grote dank, Sabine!). ‘t Ziet er misschien ietwat winters en koel uit, maar oh, zo zalig warm en gezellig!
dekentje1
dekentje2
Om dit eerste klaarmaken-voor-de-winter-deel af te sluiten: gisteren maakte ik een tochtrol. De keuken is namelijk nog minder goed geïsoleerd dan de living, dus hangen we in de koudere maanden een gordijn in het ‘deurgat’ (want de keuken wordt dus niet verwarmd). Onder dat gordijn kwam echter nog redelijk wat tocht, dus maakte ik een lange tochtrol, gemaakt uit 100% gerecycleerde materialen (vulling = restjes die ik al heel lang spaar; kussen = oud tafellaken; hoes = tafelkleedjes uit de Kringwinkel). En leve multifunctionaliteit: in de zomer kan de rol als kussen – eventueel met een mooiere hoes 😉 – gebruikt worden!
 kussen
Volgend bericht
Vorig bericht

13 reacties op “Kelly maakt zich klaar voor de winter – deel 1
(ofwel: gerecykleerd 10, 11 & 12)

 1. Wauw, wat een ijver en wat een heerlijke recyclage alweer ( ik begin ook te dromen van een overlock, want dat maakt toch wel een verschil voor breiwerk en tricot).
  En dat dekentje groot gelijk dat je jezelf verwent.
  Ge zijt ne krak!!!

 2. Uw benen kunnen dat wel aan, zo'n kort rokske! Hier wordet alles wat wol is verwerkt tot sjakossen en wanten, ook een aanrader! De tochtrol staat ook nog op mijn programma, maar dan eerder om het licht uit de slaapkamer te houden.

 3. Hey maat! Super dat rokje op zn cleo's, ge hebt al weer gelijk een nieuwe outfit! Dat dekentje is ook supertof geworden – ik heb hier ook net een dekentje gemaakt en het hele huishouden plaatste gelijk zijn bestelling. Momenteel experimenteer ik ook met wollen gerief maar ik heb jammer genoeg geen overlock dus ik moet op een andere manier mijne plan trekken!

 4. Dat rokje is echt goed, geen zorgen maken over te kort want je hebt er zeker het figuur voor!

  Dekentje vind ik ook super, en tochtrollen heb ik hier ook al geopperd maar het vriendje vind het nog niet nodig. Ik moet eerst bewijzen dat het daadwerkelijk tocht.. 😉

 5. Ooh zoveel mooie en praktische dingen. Je rokje is mooi geworden. Ik heb zojuist nog 2 mooie truien op de kop kunnen tikken die snel omgevormd gaan worden tot rokjes. En ondertussen worden mijn billen warm gehouden door een ander mooi exemplaar haha.
  Die hals en het versmallen van die andere trui is ook goed gelukt zeg. Dat zou ik nog niet aandurven. Echt tof weer allemaal 🙂

Reageer