Kartonnen dozen

Ik ‘verzamel’ al enkele jaren (stevigere) kartonnen dozen (van schoendozen tot kleine doosjes), in het kader van hergebruiken en geen nieuwe opbergdozen te hoeven kopen. Over de jaren heen heb ik zo al een mooie collectie opgebouwd. Vooraleer de doos of het doosje wordt opgevuld, versier ik ze, als ik tijd heb, met gebruikt inpakpapier of kaftpapier en/of met knipsels uit tijdschriftjes (een collectie die maar heel traag groeit, omdat ik zelf zelden tijdschriften koop). Deze is een van mijn favorieten:

Eigenlijk ben ik niet zo voor roze, helemaal niet zelfs (misschien een trauma door een overdosis aan Barbie in mijn jeugd?), maar de tekening zelf kan mij bekoren. Als je goed kijkt, zie je dat het in een vorig leven een doos van Ola-Napolitana’s is geweest. Misschien moet ik er maar eens een laagje bijplakken?

De vraag die ik me wel vaak stel als ik eens iets lijm: is mijn lijm milieuvriendelijk? Op de website van Pritt staat dat Henkel lijmstiften op basis van herbruikbare grondstoffen, nl. zetmeel, i.p.v. het op aardolie gebaseerde polyvinylpyrrolidone, maakt (andere plantaardige lijmen zijn gemaakt op basis van hars of arabische gom). Bovendien zijn ze oplosmiddelvrij, PVC-vrij en niet giftig, dus “kindveilig”. Dat klinkt allemaal wel aanvaardbaar… Alleen zijn mijn huidige lijmstiften niet van het merk Pritt. Maar als die leeg zijn, kijk ik alleszins uit voor een natuurlijke plantaardige lijm.
Anderzijds vond ik in mijn dierproefvrije-bedrijvenlijst (downloaden) dat Henkel dierproeven zou laten doen voor cosmetica, diervoeders en schoonmaakmiddelen. En ik hou niet van bedrijven die testen op dieren. Hm…

Volgend bericht
Vorig bericht

2 reacties op “Kartonnen dozen

  1. schoon, Kelly.
    Ik deed dat vroeger ook… 🙂

    Ik zie alleszins niet dat het een ola-doos is.
    Ik heb ook keiveel blikkendozen en sigarenkistjes. Allemaal op zolder nu eigenlijk,sinds we in dit huis wonen.

Reageer