Kabouterrestjes voor een lief meisje

Herinnert u zich nog mijn grote restjes-zak? Wel, ik maakte al het een en het ander met die restjes, maar voor deze speciale gelegenheid gebruikte ik een van mijn lievelingetjes uit die zak: de kabouterstof. Onlangs was namelijk een van mijn stiefzusjes jarig. Ik mailde wat over en weer met mijn mama en er werd beslist om een Menina-tasje te maken.

kaboutertas-andere-kant

kaboutertas

Ik vergrootte het patroon, 100% leek ons iets te klein, dus werd het 150%, behalve de handvaten. Aanvankelijk was het plan voor de hele buitenkant de kabouterstof te gebruiken, maar dat plan werd onmogelijk gemaakt wegens te weinig restjes. Dus maakte ik optimaal gebruik van wat me wel resteerde en werd het een combinatie met andere restjes.

Eigenlijk had ik grotere knoopjes gewild, maar mijn collectie is nog niet uitgebreid genoeg ;), dus werden het deze schatjes.

kaboutertas-knoop

Vooraan en binnenin voegde ik zakjes toe, da’s altijd handig, nietwaar? De ietwat rare vorm verklaart zich door het optimaal willen gebruiken van de resterende stof.

kaboutertas-detail

Om de grootte te illustreren:

kaboutertas-grootte

Volgend bericht
Vorig bericht

20 reacties op “Kabouterrestjes voor een lief meisje

Reageer