Impressies van een boers weekend

Oftewel:
* de moestuin werd klaargemaakt

* Poes keek toe

* er werd verder ‘gewerkt’ aan de zaaiplanning én er werden tomaten, aubergines, paprika, pepers en rode bietjes gezaaid. Duimen maar dat er IETS van uitkomt! 😉 En anders kunnen we er ons nog altijd gemakkelijk van afmaken en plantgoed kopen wanneer de tijd rijp is…

* er werden een paar uitlopers van een aardbeiplant geplant – in de hoop dat een van de vier nog tot een vruchtbare plant uitgroeit.

* de frambozenstaak werd bewonderd en verzorgd met een laagje mulch

* de rabarber komt er ook alweer door! Straffe sloebers, zelle!

* een uitlopertje van het frambozentakje, in de hoop dat die ook een flinke groeischeut krijgt en we dus dubbel zoveel frambozen zullen hebben 😉

* voilà, op het einde van de dag zag het er zo uit.

(niet te veel letten op het onkruid, da’s een beetje decoratief he, mannen)

* ik vond ook nog een reuzenei – of een dinosaurusei, volgens Stefan, maar ik denk dat dat een beetje overdreven is 😉 Een van de kippen heeft alleszins goed haar best gedaan. 

Ooit word ik nog een echte boerin, niet waar?

Volgend bericht
Vorig bericht

21 reacties op “Impressies van een boers weekend

 1. Dat was ook hier de planning voor afgelopen weekend, 2 zieke kinders staken daar helaas een stokje voor. Ondertussen ben ik zelf geveld, maar over een paar dagen wordt den hof hier ook stevig onder handen genomen!

 2. oei, durf jij dat al ineens ter plaatse zaaien , ik doe dat nu nog braaf binnen op de vensterbank, maar misschien ben ik overdreven voorzichtig…
  en de poes zag dat het goed was ?

  1. Oh, nee nee, wat ik tot nu toe gezaaid heb, staat inderdaad binnen op de vensterbank! Die 'tropische' groenten al direct buiten zetten lijkt mij inderdaad ook geen goed idee. En mijn moestuinbijbel bevestigde dat, dus heb ik braaf geluisterd 😉

   De moestuin is gewoon helemaal omgewoeld en zo grasvrij mogelijk gemaakt, maar ter plaatse zaaien doen we pas binnen een week of twee ten vroegste.

 3. Amaaai, een echte! Gôh en dat ei doet mij aan een heel vies verhaal denken van onze kippen vroeger. Wilt ge 't (niet) weten? Ik vertel het (toch)! Niet verder lezen als ge een gevoelig lezertje bent. Ik heb u gewaarschuwd. Een van onze kippen legde eens een paar dagen (als in: bijna een week) geen enkel ei. Na die paar dagen toverde ze ineens wel een eitje tevoorschijn, maar niet alleen dat, ohnee. Ook haar darmen had ze eruit ge***. Dus dat kippetje ging dood. Ik kan u verzekeren, da's geen zicht zene.

  Dat geheel terzijde trouwens. Ik hoop dat alle plantjes uitkomen, want jullie hebben goed jullie best gedaan!

  1. Iew, da's inderdaad wel heel vies. En pijnlijk! Ik hoop dat ons kippetje dat niet voorheeft.. Ik vrees ook wel dat ze niet te lang meer zal leven, ze ziet er niet meer even fris uit en mijn buurvrouw vertelde daarnet nog dat zo'n dubbele dooier vaak een teken is dat ze niet meer lang leven…

  1. Oh, maar hier is 't ook gefreesd ze. Stefan heeft dat gedaan, met 't machien van mijn schoonvader 😉 Ik heb het gewoon gelijk gelegd, haha 😉 Het zou echt niet gelukt zijn om op één dag zomaar van dit naar de toestand op de voorlaatste foto te geraken, zo'n superman en -vrouw zijn we nu ook weer niet. Maar de eerste foto is misschien wel een beetje bedrieglijk…

Reageer