Ik = Kudzu-fan

Maandagavond laat besteld via Kudzu, de “webwinkel met een groen hart”, vandaag al ontvangen. Niet dat ik niet langer wil wachten, zeker niet, misschien integendeel, want speciaal voor mijn pakje is een busje van de Post naar hier gereden. Stilletjes hoop ik dan maar dat het toch tenminste op benzine reed… 
Maar goed, ik wou u eigenlijk dus het goede nieuws vertellen dat mijn trouwe fles er een broertje/zusje bij heeft. Aangezien ik nog maar weinig les heb, is een kleinere gezellin bij momenten wel praktischer.  Waarom zo’n flesje? Ik drink meestal water – en dankzij deze fles heb ik altijd water bij me, zodat ik geen flesjes ter plaatse moet kopen, dus: geen bijdrage tot de plastiekafvalberg + veel goedkoper + gezonder (want BPA-vrij)! Doordat noch de grijze noch de blauwe versie beschikbaar waren, voelde ik mij genoodzaakt de paarse te kiezen (je kan je wel voorstellen dat dat opvalt als dat op mijn bank staat – ik wil de professoren toch niet afleiden!..), maar goed, we worden heus beste vriendinnen.
Gelukkig dat de paarse nog beschikbaar was, want ik zie me echt niet met deze rondlopen…
Ook leuk: na 5 aankopen van minstens 30 euro krijg je een kortingbon van 15 euro! Dat vind ik nu eens echt een zeer klantvriendelijke actie 🙂
Nog een laatste toevoeging (Kudzu verdient goede reclame 😉 ): volgens mijn mama is de YesToCucumbers-conditioner, te bestellen bij Kudzu, de beste conditioner ooit! (en voor haar maakt het niets uit dat hij parabeenvrij, vrij van dierlijke ingrediënten en niet getest op dieren is…)
Volgend bericht
Vorig bericht

9 reacties op “Ik = Kudzu-fan

 1. Oh dat is slim. Alleen lust ik geen kraantjeswater (in Limburg smaakt dat héérlijk, en in OostVlaanderen is het precies pure kalk) dus dan zou ik mij eerst een Brita moeten aanschaffen. Deze post wijst me op iets wat ik zelf dikwijls denk; ik beken: ik verbruik echt wel veel plastieken flesjes. Maar alé, ik drink toch al geen koffie meer uit kartonnen bekertjes op school, ik neem altijd een tas..(ook al mag je die niet meenemen buiten de cafetaria, ik doe het toch, nah) Alle beetjes helpen? Sebiet eens kijken op de website!

 2. Is het niet zo dat als je een kannetje kraantjeswater in de koelkast zet, de kalksmaak verdwijnt? Ik heb er geen probleem mee, mijn voorkeur gaat misschien zelfs eerder naar het hard, kalkrijker water. Als ik bij mijn vriend ga, waar een waterontharder is geïnstalleerd, moet ik altijd weer even wennen. Dus ik smaak wel verschil, maar ik lust ze allebei 🙂

  Ik ben ervan overtuigd dat alle beetjes helpen! Alhoewel het hier niet echt om 'een beetje' gaat, denk ik… Als je elke school/werkdag een plastiek flesje uit de automaat haalt, zijn dat tussen de 120 (24 lesweken) en 250 (48 werkweken) flesjes per jaar. Reken daarbij de energiekosten voor transport en koeling… En dan nog de afvalberg die erdoor groeit, de schadelijke stoffen, de energie om de fabriek te laten draaien…

  Zo'n flesje kopen en gebruiken lijkt mij dus eerder een kleine inspanning om een redelijk groot probleem te helpen aanpakken 🙂

 3. Mauro heeft zo een nalgene fles van kudzu om mee te doen naar school, super is dat!!

  En wat betreft die komkommerconditioner: ik heb em cadeau gekregen van mijn schoonzus (she knows my taste!!) en ik kan het alleen maar beamen wat je mama zegt. Bovendien ruikt hij zaaalig en is hij heel economisch in gebruik!

 4. De bestelwagen van de Post doet een hele route aan om pakjes af te leveren, en komt dus niet speciaal naar jou gereden en terug. Uiteindelijk toch beter dan zelf heen en terug naar de winkel te rijden. Tenzij je met de fiets gaat tenminste. 🙂

  In elk geval bedankt voor deze superleuke blogpost. Zulke feedback doet meer dan deugd!

 5. Amai, donderdag besteld en betaald, vrijdagochtend stond de postman er al mee aan de deur. Ik was behoorlijk onder de indruk! Zo snel! Ik heb trouwens ook een paarse van 0,5l besteld, 1l leek me wat veel…

Reageer