Ik hou van smoothies, iedereen mag het weten!

Ik ben al een tijdje een smoothiemeisje, maar eerder stiekem. Als je smoothies drinkt, word je namelijk al snel in een hokje gestoken door niet-smoothie-fans die denken dat je gewoon meedoet met ‘de rage’ (of weetikveelwatzedenken). Mijn fanschap van smoothies bedwong ik dus, want ik wilde niet in dat hokje gestopt worden. In geen enkel hokje trouwens.

But then again, I couldn’t care less (nog iets dat sommige mensen niet kunnen verdragen, al dat Engels altijd!). Maar hé, ik ben een meisje van de chiazaadgeneratie. Liever dat dan eentje van de witteboterhammenmetNutellachoco-generatie. Of die van de patatten-saucissen-groentjesuiteenbokaal-generatie. Niet dat ik etiketjes wil kleven hoor. Just saying… (aaargh, kak, nu doe ik het weer!)

Maar dus, smoothies. Laat mij beginnen met een verzameling van de smoothiefoto’s die ik de afgelopen weken op Instagram deelde, wellicht tot lichte ergernis van de niet-chiazaadgeneratie (sorrynotsorry):

(linksonder zie je trouwens nog mijn vorige, zeer tijdelijke blendertje, een ongebruikt tombolaprijs-sukkelaartje dat ik onlangs kreeg maar dat binnenkort naar de Kringwinkel verhuist)

Sinds ik op 10/5/2015 (jeej voor die datum!) een Vitamix kocht, ben ik gestopt met mijn smoothieliefde te bedwingen. Ik ben een smoothiemeisje en ik ben er fier op! Met die Vitamix, dé Amerikaanse superblender, ga ik nog doldwaze avonturen beleven, maar voorlopig ben ik vooral zot van de smoothies die hij voor ons mixt: fluweelzacht, een beetje schuimig en met de mooiste kleurtjes (de minder aantrekkelijke kleurtjes volgen nog, zodra ik meer met groene smoothies begin te experimenteren). Ze geven me energie en weinig afwas, wat ik wel echt tof vind, ja.

Ik drink/eet trouwens niet 100% van de tijd supergezonde toverdrankjes, mocht je dat denken om de een of andere reden. Oh nee, ik at ook taart en vettige dinges (lees: veel olijfolie en/of avocado). Ik heb zelfs eens buitenshuis ontbeten met stokbrood en choco uit een vlootje, zo wild!

Aangezien ik voor 10 mei ook al heel wat smoothies (minder lekkere, maar toch) dronk, verklaar ik puntje ‘3. ontbijten: vaker met smoothies’ van mijn lentelijstje bij deze als doorstreept. Over and out!

Volgend bericht
Vorig bericht

9 reacties op “Ik hou van smoothies, iedereen mag het weten!

  1. Haha, maar uw kak is dan wel kak en geen shit!
    Ik heb een paar weken geleden een smoothie-week gedaan (elke dag 4 smoothies en niks anders), en dat is mij niet zo goed bekomen. Té veel van't goede denk ik, want smoothies gaan er normaal gezien eigenlijk wel altijd in! Ik vond de tips van de groene vrouw wel tof (bijvoorbeeld: vet in uw smoothie doen – http://www.groenevrouw.nl/groene-smoothies/ – niet verschieten, ze is nogal hevig 🙂 ).

    1. Bah zeg! Alsjeblieft, don't ever make me click een link naar die blog again! Wat een gepreek!
      Maar bon, puur los van het vormelijke: qua inhoud volg ik haar wel grotendeels. Ik heb er ook al 't een en 't ander over gelezen, maar wees gerust, ik gebruik mijn gezond verstand 🙂

Reageer