IJverigheid op woensdag

Enkele maanden geleden ging ik eens naar het dichtstbijzijnde creaclubje, ‘t is te zeggen, bij de dames van De tetterende tiretten (vroeger ‘t Creatuurtje), maar nu ik een paar tientallen kilometers verder woon en ik vanaf hier bijna een uur onderweg zou zijn – enkele reis! -, heb ik enkele weken besloten om gewoon zelf mijn creaclubje op te richten. Met mezelf en eventueel mijn mama als deelneemsters 😉

Gisterenavond maakte ik, er opnieuw aan herinnerd door Opgewekte Kapucijnaap, een ritstasje volgens de handleiding van Miss Stik – of misschien beter een ritsTAS, want ook al weet ik nog niet precies waarvoor ik het ga gebruiken, ik wilde een groot exemplaar.

Het patroontje van het bloemetje (dat er btw niet aan genaaid is, maar ‘t paste nu eenmaal mooi bij elkaar) komt uit The Happy Hooker, close-up:

Oh, en de laatste treinritten ben ik met nutteloos haakwerk bezig geweest. ‘t Is te zeggen: Ik wou zelf beenwarmers maken, want met dit weer en zonder laarzen kan een fietsende dame dat wel gebruiken, niet? Dus begon ik lustig met een restje wol van de meme. Een restje, ja. Nu, na een paar rijen zag ik al dat ik er geen twee stuks uit zou kunnen maken, maar ik hoopte nog dat ik er één beenwarmer uit zou kunnen halen. Mis gedacht dus. Ze zullen nooit rond mijn been geraken en ik wilde er uit één kleur. Dus nu ligt er hier een lap van 34 op 28 cm en ik ga nog even koppig afwachten om het weer los te trekken.

Excuseert u mij voor de slechte foto’s, maar ‘t is laat en ik wil niet altijd moeten wachten tot het weekend om foto’s te nemen.
Volgend bericht
Vorig bericht

5 reacties op “IJverigheid op woensdag

 1. Leuk ritstasje, dat is een fijn patroontje, je kun je tasje zo lang en kort en breed etc maken als je zelf wilt 😛
  Het bloemetje maakt het helemaal af 😛
  Naaiclubjes zijn cool, ga je nog meerdere leden werven? 😛

 2. alé jong, zo veel dat jij maakt op zo'n korte tijd…..ik ben echt stikjaloers ( hahaha STIKjaloers : en dat uit de mond van iemand die al tijden aan het hopen is op een beetje tijd en energie om terug haar STIKmachine boven te halen;-)
  mooi hoor!!

 3. Josine, ik zou wel willen meerdere leden aanwerven hoor, maar dan eerder misschien binnen enkele maanden 🙂 En 't is inderdaad een fijn patroontje, ik ga het zeker nog gebruiken.

  Hehe, Camilla, wat een euforie, leuk! 🙂

  En Maman Verte, 't probleem is dat ik eigenlijk nog meer zou willen maken, maar ik ben niet realistisch genoeg terwijl ik mijn lijstje maak met wat ik nog wil maken op x tijd… En dan geraak ik uiteraard teleurgesteld.. Maar alleszins: ik wens ons beide veel meer tijd en energie toe! 😉

Reageer