Hotspots: mijn favoriete plekjes in Aalst!

Hoppakee, een nieuwe rubriek werd zojuist in het leven geroepen! Ik denk er al een hele tijd over om hotspots te beginnen delen, plekjes waar ik graag naartoe ga om gelijk welke reden ook. Aangezien ik in een deelgemeente van Aalst woon (uiteraard de tofste) en meestal niet te ver van mijn bed ga als ik de wereld intrek, beland ik nogal vaak in Aalst. Aalst met de relatief slechte reputatie, is mijn indruk. De onterecht slechte reputatie, vind ik. En daar wil ik iets aan doen. Als blogger uit regio Aalst, of zo. Niet omdat men mij daarvoor betaalt, niet omdat ik daarmee iets win, gewoon omdat ik de positieve kantjes van de stad wil belichten.

hotspots-aalst-nieuwe-rubriek

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik de plakker ‘Marginaalst’ wil ontkennen. Aalst is marginaal. Gedeeltelijk. Het klopt dat er heel wat armoede is waardoor heel wat mensen ‘aan de rand van de maatschappij’ leven. En ja, er is natuurlijk carnaval, waar marginaliteit – in de andere zin van het woord – soms niet ver te zoeken is. Net als bij andere volkse feesten. Ik ben zelf geen carnavalist, maar wel een positivist met voldoende hoog empathisch vermogen. Ik wil maar zeggen: ik ben beginnen begrijpen waarom zo veel mensen zich zo smijten in het carnavalgebeuren. Maar ik wijk af.

Ik heb intussen al eens mijn huidige favoriete plekjes onder elkaar gezet en dat zijn er 14. Te veel om in één blogpost te zwieren, dus besloot ik er een terugkerend item van te maken. Maar ik ben benieuwd, welke soort plekjes interesseren jullie eigenlijk het meeste?

[poll id=”4″]

dot-break

Oh ja, één tip heb ik al! Enkele Aalsterse zaakvoerders lanceerden onlangs Aalstaanmijligt.be, een “shoppingroute die je langs het neusje van de zalm van het Aalsterse winkelleven leidt”. Veel van die plekjes zullen hier aan bod komen, maar mijn foto’s zullen sowieso nooit zo mooi zijn als de foto’s die je daar en op hun Facebookpagina vindt. Dus ehm … check it out!

aalst-hotspots-aalstaanmijligt

Volgend bericht
Vorig bericht

4 reacties op “Hotspots: mijn favoriete plekjes in Aalst!

  1. Team Aalst! Ik woon ook in een Aalsterse deelgemeente (de mijne is sowieso toffer). Zelf ken ik maar 1 “cool” plekje in Aalst en dat is de Philimonius (echt wel super gezellig, he!). Benieuwd naar jouw tips!

Reageer