Hotspot Aalst: Philimonius! ♥

Haaa, Philimonius! Het is sinds de opening ervan in oktober 2013 een van mijn vaste adresjes als ik eens goesting heb om iets te gaan drinken. Iets, dat is in mijn geval een plantaardige chocolademelk of een theetje, bij voorkeur de appel-gemberthee van het huis. Philimonius is nochtans in de eerste plaats een koffiebar, maar kijk, ik ben zo iemand die geen koffie drinkt (echt!). Ze hebben er ook gratis wifi, waar ik dankbaar gebruik van maak als het internet thuis niet werkt of als ik gewoon zin heb om niet aan mijn eigen bureautje te schrijven of van een volle mailbox een inbox zero te maken. En het is ook gewoon een van mijn favoriete plekjes om af te spreken met vriendinnen. Haaaa, hartjes voor Philimonius!

Waarom ik zo van Philimonius hou?

Het interieur! Het valt samen te vatten in tweedehands, upcycling en kleur. Jup, helemaal mijn ding, dat zal jullie niet verbazen. Wat ik ook zo leuk vind, is dat er zo veel verschillende stoelen zijn. (ik wil dat ook, later als ik groot ben!) Je kan aan de lange tafel zitten, op een krukje aan het raam, in een goeie ouwerwetse comfy zetel … Als ik wat rustiger wil zitten om een boek te lezen, ga ik achteraan in het zetelhoekje, de cosy corner, zitten.

De kans zit er soms wel in dat je er niet meer bij kan, want het is niet zo groot. Dat maakt het ook zo gezellig, vind ik, maar dus: ga op tijd of op kalmere momenten.

philimonius aalst hotspot

Duurzaamheid en vakmanschap

Barista Jo heeft het wel voor duurzaamheid en vakmanschap en dat uit zich op nog andere vlakken dan het interieur en zijn koffiekunstwerken. Zo is het ook een van de weinige plekjes in Aalst waar je plantaardige chocomelk kan krijgen. Aalst ligt echt serieus achter op vlak van vegan lekkers, dus als je dat wel aanbiedt, kom ik gegarandeerd proeven. Content dus, dat ik bij Philimonius wel ne goeie chocomelk kan drinken. Wat ik wel nog mis, is plantaardig gebak. Dat is er (nog) niet standaard en tja, als lactose-intolerant persoon vind ik dat natuurlijk jammer. Al durf ik ook weleens niet-plantaardig gebak te eten, met onaangename gevolgen voor mijn lijf, maar dat heb ik er voor Philimonius-gebak wel voor over.

Zo veel mogelijk bio, nog zoiets waarnaar gestreefd wordt bij Philimonius! Du-uh, nogal logisch waarom ik dat als groen meisje weet te appreciëren. Sinds kort kan je er trouwens ook biologische, vers bereide havermoutpap (ook mogelijk met sojamelk, joepie!) en soep kopen.

philimonius aalst hotspot

Het is ook een winkeltje. Je vindt er boeken, thee, koekjes, wenskaarten, koffiezetapparaten en allerlei ander leuks van Mooie Merken. Dat aspect draagt ook bij aan het gezelligheidsgehalte van Philimonius: niet alleen zien de producten die te koop zijn er gewoon leuk uit, ze zijn ook nog eens mooi gepresenteerd en zorgen mee voor de sfeervolle aankleding.

Het is open op zondagnamiddag. Er zijn weinig plekjes open op zondagnamiddag in Aalst, dus ja, ik vind dat een serieuze meerwaarde. Oh en natuurlijk de heerlijke humor! Als ik het bord passeer, kan ik een glimlach zelden onderdrukken.

Waar is het en zo?

Philimonius ligt net nog in het stadscentrum. Als je een uitstapje naar Aalst doet, is de kans klein dat je er sowieso moet passeren, tenzij je parkeert in parking De Burcht. Maar Aalst is een kleine stad en dus hoef je nooit ver te stappen om bij Philimonius binnen te springen. De openingsuren vind je op de website en volgen kan je doen op Facebook en Instagram.

Een tijdje geleden kondigde ik de geboorte van een nieuwe rubriek aan: mijn favoriete plekjes, mijn hotspots in Aalst. Het duurde een tijdje vooraleer ik de eerste hotspot deelde. De reden? Wel, ik wilde graag mooie foto’s toevoegen, om het plekje alle eer aan te doen die het verdient. Bekentenis: ik durf het eigenlijk (nog) niet, zo ergens binnengaan en maar wat foto’s nemen met mijn fototoestel en dan doen alsof ik goeie foto’s kan nemen. Bahaha! Ik besloot dan maar om het gewoon te doen met smartphonefoto’s*. Sorrynotsorry voor het eigenlijk niet zo representatieve beeld. Maar hé, reden te meer om dit plekje zelf te ontdekken, niet?
(* aangevuld door mooie foto’s vanop het Instagramprofiel van Philimonius zelf)
Volgend bericht
Vorig bericht

8 reacties op “Hotspot Aalst: Philimonius! ♥

  1. Zo blij dat je mij Philimonius hebt leren kennen! En ik vind die smartphonefoto’s trouwens toch een goed beeld geven hoor! Snap die schroom ook helemaal; bij mijn boekenwinkelbericht heb ik mij meestal wat achter kasten proberen verstoppen 😉

  2. In Aalst (een boogscheut hiervandaan) kom ik geregeld en parking De Burcht is waar ik doorgaans m’n auto dan parkeer. Dus volgende keer spring ik er graag eens binnen wie weet kom ik jou wel tegen.

Reageer