Hotspots Aalst: leuke lunchplekjes

Sinds een paar maanden werk ik in het centrum van Aalst en ik kan oprecht zeggen dat hoe langer ik hier, in een deelgemeente van Aalst, woon en sinds kort dus ook werk, hoe plezanter ik het hier vind. De stad is aan het veranderen en waar ik vroeger ook nog smakelijk lachte met de bijnaam Marginaalst, ga ik nu ook vaker in de verdediging met de andere bijnaam, Ideaalst.

Want ideaal is het hier toch echt wel voor mij: niet te groot/druk, een autovrij centrum, een groot, heerlijk stadspark, er is meer dan genoeg te doen en er zijn genoeg toffe cafeetjes en eetplekjes. Het vegetarische en veganistische aanbod zou groter mogen en een verpakkingsvrije biowinkel zou een serieus pluspunt zijn, want dat zijn de enige redenen waarom ik nog af en toe (maar steeds minder) naar Gent trek. MAAR WE KLAGEN NIET.

Maar allez, over naar de orde van de blogpost: lunchplekjes! Normaal gezien doe ik meestal van lunchprepping maar door de drukke bouw- en werkweken ga ik de laatste tijd al wat vaker dan normaal lunchen. Onder andere naar deze vier adresjes …

Qarfa

Dit restaurant in de Stationsstraat (ja, vlakbij het station dus) bestaat al langer, maar sinds april kan je bij Qarfa ook terecht om te lunchen. Van maandag tot donderdag serveren Renate en Anaïs een voorgerecht, hoofdgerecht (vegetarisch en met vlees) en dessert. Elke week wisselt het menu. Seizoensgroenten, zo veel mogelijk biologisch, en culinair genieten staan hier centraal. Ik proefde er deze zomer de rijke, vegetarische paella en dat smaakte zo hard naar meer.

Billy Bagels

Dit is een van de nieuwere places in town en ik ben zo blij met de komst ervan. Bagels kan je op niet al te veel plaatsen krijgen, maar het is eens iets anders dan een belegd broodje hé. Wat extra leuk is aan Billy Bagels, is dat ze vier vegetarische opties hebben. Serieus, dat vond ik wel een vreugdedansje waard. Alles wordt verpakt in papieren verpakkingen of in je eigen doosje. Fan! Het enige minpuntje is misschien de locatie: niet in de winkelstraten zelf, dus je moet er wellicht een klein ommetje voor maken. Gelukkig is Aalst klein en verlies je dus niet zo veel tijd als je naar de andere kant van de stad moet wandelen.

Sweet Mania

Een van mijn collega’s had al goeds hierover gehoord en dus gingen we het ook eens zelf uittesten. “Ze hebben daar zotte taarten!”, en dat wil zoiets zeggen als ‘superlekkere taarten die ook nog eens schoon ogen’. Oké, het is misschien niet het meest gezonde lunchadresje, maar bij Sweet Mania moet je zijn als je houdt van zoetigheid, een gezellig ingericht interieur met een Amerikaans tintje en waar op alle details gelet is. Oh ja, en ze hebben er ook smoothies! Sweet Mania is in de Korte Zoutstraat, de winkelstraat die de meeste toeristen en shoppers niet eens inwandelen, en dan zou je dus per ongeluk dit plekje missen. Oh, extra – niet eetgerelateerde maar toch zeer vernoemenswaardige – tip: ga ook eens langs bij Fonetik, als je dan toch in de buurt bent.

Oathentique

Suuuuupernieuw en ik ben al meteen grote fan: Oathentique! Je kan er smullen van vanalles waarin havermout verwerkt is, en dat in een authentiek, gezellig interieur. Het allerplezantste is misschien nog wel dat er naast vegetarische opties ook een vegan optie is: haverwraps! En oké ja: haverchocomelk. Ik bedoel maar: GE-WEL-DIG. Of toch voor een liefhebber van havermout als mezelve. De kaart is niet enorm uitgebreid, maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet. Wat er wel wordt geserveerd, wordt duidelijk met een grote dosis liefde bereid. Ge smaakt dat gewoon, hé.

drankje inclusief haverkoekje 🙂

Andere hotspots waarover ik het hier al had:

Volgend bericht
Vorig bericht

Een reactie op “Hotspots Aalst: leuke lunchplekjes

  1. Oeh, die plekjes wil ik wel eens uitproberen! Jij bent er alleszins quasi in je eentje verantwoordelijk voor dat ik Aalst echt een toffe stad begin te vinden 🙂
    Sweet Mania is mij nog niet opgevallen, ondanks dat ik het centrum meestal binnenrijd langs de Korte Zoutstraat. Teveel gefocust op de etalage van Fonetik waarschijnlijk, want dat is inderdaad een heel toffe winkel 🙂

Reageer