Hotspot Aalst: Zero53

Dat het nog eens hoog tijd was om een favoriet adresje te delen, hé? Zero53 is nog zo’n hotspot (ik vind dat eigenlijk een vreselijk woord, maar ach, details …) die je niet mag overslaan als je Aalst bezoekt, vind ik. Interieur en lekker ontbijten, lunchen en koffie komen samen in dit heerlijke restaurant slash koffiebar in de Molenstraat, vlakbij het cultuurcentrum De Werf. Mijn groen hartje kan het ook serieus bekoren, dus hoppa: tijd voor wat (sorry, niet denderende) iPhone-foto’s en een woordje of driehonderd uitleg.

Het interieur ♥

Waarvan ik het meeste fan ben bij dit concept, is het interieur. Het staat en hangt er vol oude spullen die een nieuw leven gekregen hebben en plantjes, overal plantjes. Ja, als je me een beetje kent, snap je wel dat ik me in zo’n interieur direct thuis voel. En nu ga ik vooral de beelden laten spreken. Deze dateren trouwens van 17 februari en aangezien alles, van verlichting tot meubilair, te koop is, kan het intussen al veranderd zijn. Oh en wat je niet ziet maar wat ook bijdraagt tot de zeer aangename sfeer: de muziek. Die past volledig bij dit unieke plekje.

Als je er gewoon eens passeert, denk je wellicht ‘oj, dat ziet er klein uit’. Maar hahaaaa, je zal verschieten! Voorbij de toog is er nog een hele ruimte vol leuke interieurspullen, verschillende tafeltjes en stoelen, comfy zetels … Ik waande me even een heel klein beetje in ruïnebar Szimpla Kert in Boedapest (als je het concept van ruin bars niet kent > check hun Instagram!). Je kan er ook buiten zitten, in de Molenstraat zelf dan, en dat ziet er alleszins wreed gezellig uit.

Het aanbod

Koffie drink ik nog altijd niet, maar gelukkig serveren ze ook een heleboel andere drankjes bij Zero53. De kaart staat vol producten die je niet overal vindt, van appelsap van een lokale boer tot homemade limonades, frisdranken van Fritz-Kola en specialere drankjes zoals de gele kurkumathee die ik er eens dronk. En daarvoor kom ik graag buiten. Cafés met de normale drankjes zijn er al meer dan genoeg, toch?

Ook de broodjes en wraps en andere snelle maar eerder gezonde lunchopties zijn uniek en worden onder andere samengesteld door andere lokale handelaars. Take away is trouwens ook mogelijk, maar ik zou zeggen: proberen tijd te vinden om er te blijven zitten. Echt. Gewoon doen!

Nog een belangrijk deel van het hele concept zijn de homemade producten. Die limonades dus, maar ook granola en confituur bijvoorbeeld. ’t Is er niet goedkoop, maar je krijgt dan ook wat voor je geld: kwalitatieve producten in een originele setting. En daar betaal ik graag af en toe wat extra voor.

Het extra leuke voor de vegetariër met lactose-intolerantie die ik ben: je kan er ook plantaardige melk en/of yoghurt krijgen! En de lunch kan ook vegetarisch / plantaardig. Ik zou wel aanbevelen om duidelijk te zijn over wat je eet, want vegetarisch heeft (helaas nog altijd) verschillende betekenissen, ahum …

Kort gezegd: lekker eten, lekker drinken, lekker zitten en genieten van wat je allemaal ziet … Jup jup, ik doe die dingen graag bij Zero53!

Volgend bericht
Vorig bericht

2 reacties op “Hotspot Aalst: Zero53

Reageer