Hotspot Aalst: Cimorné

Mannekes! Nu heb ik al een paar keer hotspots uit Aalst gedeeld, maar ik heb het nog altijd niet gehad over de Cimorné. Schande! Want de Cimorné staat toch echt in mijn top 3 van plekken in Aalst waar ik graag vertoef. DUS!

Waarom Cimorné?

De Cimorné is eigenlijk een gebouw waarin een paar ondernemers hun ding doen. Een historisch, prachtig gebouw. Ergens in 2016 kreeg het die naam, verwijzend naar de gevelbepleistering, en het is er een dat ik altijd mooi heb gevonden. (Ik heb daar zelf geen foto’s van, maar kijk eens hier en hier!) Mooi langs de buitenkant, en mooi langs de binnenkant. Want vroeger was De Kringwinkel er en zoals jullie misschien weten is De Kringwinkel een van mijn favoriete winkels.

Sinds De Kringwinkel zijn inboedel verhuisd heeft naar een ander gebouw, hebben enkele andere partners die zich inzetten voor een schonere wereld zich in het pand gevestigd. En ik kan alleen maar zeggen dat mijn liefde voor het gebouw en voor de binnenkant even groot is gebleven. Nee, eigenlijk lieg ik een beetje. Eigenlijk is mijn liefde gegroeid. Waarom? Laat mij jullie efkes meenemen naar Cimorné!

Je kan er bijtanken bij De Bevoorrading

“No-nonsense boterhammen en heerlijke croques”, dat vind je bij De Bevoorrading, de Krokbar in de ene hoek van het gebouw. Maar ook koffie (ieuw, vind ik, maar ik geef het maar efkes mee), chocomelk (yesssss, ook plantaardige!), granola, al dan niet met fruitsla, Aalsterse vlaai, een zachtgekookt eitje met soldaatjes … Ik ken de kaart niet vanbuiten, maar je begrijpt me wel: er is voldoende keuze. Schoon gepresenteerd én wreed lekker, dat ook nog.

Je kan er een fiets kopen of laten herstellen bij De Fietserij

Fietsen op maat, retrokoersfietsen en fietsonderdelen, verhuur van fietsen, tandems en consorten, fietsherstel, fietsonderhoud … Ja, voor zowat alles wat met fietsen te maken heeft, kan je bij De Fietserij terecht. Het is eigenlijk een project van De Kringwinkel en dus is hergebruik van oude fietsen ook iets waarmee ze uitpakken. Sociale tewerkstelling + vakmanschap (van henzelf + van de merken die ze verkopen, waaronder Achielle) + fietsen = daar word ik blij van. Later als ik groot ben, koop ik me er een fiets op maat.

Aangezien De Fietserij het centrale project is, is de rode draad in het hele gebouw De Fiets. Met de houten piste als pronkstuk natuurlijk, maar ook in De Bevoorrading is het wielergegeven ferm aanwezig. Zelfs in de toiletten kunt ge er niet naast kijken.

Je kan er planten kopen bij Drift ♥

Als je zot bent van groen in huis (en buitenshuis, maar daar gaat het nu niet om), dan moet je in het hoekje van Drift zijn. Parmantige monstera’s, schattige miniatuurtuintjes in de vorm van terraria, airplants, hangplanten, groene versiersels voor je huis … bij Drift weet je niet waar eerst kijken – zo zot schoon is alles er. Of toch als je ook (een beetje) crazy plant lady bent. De dames geven ook regelmatig workshops – voor kleine kinderen én voor grote kinderen – en dat kan niet anders dan plezant zijn, denk ik dan.

En dan zijn er nog …

  • kapper / barbier StepbyStep
  • atelier voor houtbewerking, interieurdesign en upcycling Plank
  • de meubelontwerpers van Maakburo
  • events, feestjes en marktjes met handgemaakte spullen

Ik wil maar zeggen: in de Cimorné is er van alles te doen en ‘t is echt de moeite om er af en toe eens af te spreken met vrienden of er gewoon op je eentje een tas chocomelk (ofzo) te gaan drinken.

Adres:

Alfred Nichelsstraat 14
9300 Aalst

Da’s vlakbij Tereos en niet al te ver stappen van het schone stadspark.

Openingsuren De Bevoorrading:

Di – wo – vr: 8u30 – 18u
Donderdag: 10u – 18u
Zaterdag: 9u – 16u

Openingsuren De Fietserij:

Ma – di – wo – vr: 9u – 17u30
Donderdag: 9u – 19u
Zaterdag: 9u – 15u30

Openingsuren Drift:

Wo – do: 16u30 – 18u30
Vr – za: 11u – 17u

(Aankoop is ook mogelijk bij De Bevoorrading, als er niemand van DRIFT zelf aanwezig is)

Volgend bericht
Vorig bericht

3 reacties op “Hotspot Aalst: Cimorné

  1. Hahaha, “koffie (ieuw, vind ik, maar ik geef het maar efkes mee)”. Zo hard akkoord! 🙂

    Ben heel blij dat ik de Cimorné dankzij jou leerde kennen, want ook al konden we er toen niets eten, ik ben er sindsdien nog binnengelopen. Gewoon al die houten wielerpiste <3

  2. Als ik jouw enthousiaste postjes met al die leuke hotspots lees, moet ik toch dringend eens een citytripje Aalst plannen want tot mijn grote schaamte ben ik daar nog nooit geweest!

Reageer