Hotel Insectopia, die keer dat we onverwachts toch maar twee uurtjes konden blijven

Alweer maar twee uurtjes, alweer omwille van dat communieseizoen! Na een toch wat lange communieplechtigheid, waarbij ik mijn petekind slechts vijftien seconden zag (enkel zijn hoofd), een receptie met aldifruitsap in een somber parochiezaaltje en een niet-gepland maar heerlijk etentje stortten we ons op de tuin. Nu ja, ‘storten’ is een eufemisme. Want de voorgaande nacht was te kort geweest. Maar “wie wil feesten, moet ook kunnen opstaan/werken!” 
Nu, eigenlijk heb ik vooral geoogst. Want mannekes toch, dat groeit daar! Bijna ongelooflijk! De komende twee weken zal ik regelmatig een zak frisse blaadjes kunnen gaan plukken. Al wie nog lekkere recepten voor rucola, tuinkers, mosterdblad en ander gebladerte heeft: delen, die handel!   
Deze keer had ik mijn fototoestel wel de dag zelf mee. En deze keer viel mijn oog vooral op alle tinten rood.

De houten serre die vorig keer nog open was, kreeg intussen ook een jasje.

We experimenteerden met haartooi …

We zetten de kinderen aan het werk …
En we begonnen aan een insectenhotel – want ja, dat kan écht niet ontbreken, niet waar? (eh eh, gezien de naam van onze samentuin, Hotel Insectopia)
Volgend bericht
Vorig bericht

10 reacties op “Hotel Insectopia, die keer dat we onverwachts toch maar twee uurtjes konden blijven

  1. Ziet er geweldig mooi en lekker uit!
    Mosterblad gebruiken wij gewoon bij de sla, want het geeft je schotel pit en kleur. wij vinden het superlekker. Het groeit ook hard en je kunt er dus regelmatig van plukken.

Reageer