Hotel Insectopia, die keer dat we weer voltallig waren

En wat een productiviteit! Houten serres werden in elkaar getimmerd, tomaten, basilicum, aubergine, paprika en meer uitgeplant, frambozentakken geplant, calendula gezaaid (overal!), peterselie gezaaid (hier en daar), onkruid gewied, aardappelen opgehoogd, cake en ‘gemberbier’ geproefd, geruziet (er waren kinderen bij ;-)), en dan vergeet ik wellicht nog vanalles. 

The Three Sisters kwamen in de grond terecht. The Three Sisters, dat zijn maïs, klimbonen en pompoen. De indianen zouden die drie groenten altijd samen laten groeien hebben. De bedoeling is dat de klimbonen langs de maïsstengels omhoog groeien en de pompoenen aan de voeten van de maïsstengels kruipen. Zusterlijk verbonden, als het ware. Ik kijk er al naar uit om daarvan foto’s te nemen!

Na al dat gewerk konden we ook al oogsten. Melde, tuinkers, rucola, jonge blaadjes voor een zelfgekweekt slaatje. Hoe cool is da?!

Nog twee overzichtjes van al dat samentuingeweld:

5 mei, je was geweldig.

(en 11 mei, wanneer ik terugging omdat ik op 5 mei mijn fototoestel vergeten was, iets minder, maar je was oké) 
Volgend bericht
Vorig bericht

8 reacties op “Hotel Insectopia, die keer dat we weer voltallig waren

  1. Maar hoe schoon is dat daar!
    Ik wou ook bonen op mais laten klimmen, maar de Gilbert vond – en ik citeer- 'dat het een slecht idee was want dat dan één van de twee toch maar half groeit'.
    Ik luister naar de Gilbert, want hij heeft de grond omgegraven dit jaar.

Reageer