Hoe zit dat eigenlijk met de Verbeelding Book Challenge? – update 2

Dit jaar doe ik mee met de Verbeelding Book Challenge, dé leesuitdaging georganiseerd door Kathleen van de blog Verbeelding. Bedoeling is om wat meer buiten je comfortzone te lezen. Ik lees al redelijk wat verschillende soorten boeken, maar toch zou ik bepaalde boeken nooit een kans geven zonder zo’n kleine uitdaging. Tijd voor een tweede update!

Aangezien ik niet per se 30 boeken wil lezen dit jaar, doorstreep ik voor sommige boeken graag meerdere puntjes.

01-bookchallenge

In ’t vet: de nieuw toegevoegde boeken, ’t is te zeggen gelezen van april tot juni.

Gelezen

2. Een boek gepubliceerd in je geboortejaar
De Alchemist, Paulo Coelho (review volgt)

3. Een non-fictie boek
Make it, Blog it, Share it, De Praktische School (videoreview hier)

4. Een fantasy boek
Hollow City, Ransom Riggs (review hier)

5. Een sci-fi boek
1984, George Orwell (review volgt)

7. Een mystery of thriller boek
Bird Box, John Malerman (review hier)

8. Een romance of chicklit
The Rosie Effect, Graeme Simsion (review volgt)

10. Een boek gebaseerd op waargebeurde feiten
Twelve years a slave, Solomon Northup (review hier)

11. Een historische roman
Woesten, Kris Van Steenberge (review hier)

12. Een boek met prentjes
Hollow City, Ransom Riggs (review volgt)

13. Een boek dat een prijs heeft gewonnen (Pulitzer, Man Booker, Nobel, Gouden Uil,…)
Sprakeloos, Tom Lanoye (review hier)

14. Een boek dat iemand je heeft aangeraden
Waarom je moeder en ik altijd een badjas dragen, Wouter Deprez (review volgt)
Kies, Wouter Deprez (review volgt)
(beiden aangeraden door Le petit requin)

15. Een boek dat voor 1900 werd gepubliceerd
Twelve years a slave, Solomon Northup (review hier)

16. Een reeks (mag een reeks zijn die je al begonnen bent)
The Rosie Effect, Graeme Simsion (review volgt)

19. Een boek met een 65+ personage
Hersenschimmen, Bernlef (review volgt)

20. Een boek dat je kan uitlezen op een dag
Waarom je moeder en ik altijd een badjas dragen, Wouter Deprez (review volgt)
Kies, Wouter Deprez (review volgt)

21. Een boek dat verfilmd werd
Twelve years a slave, Solomon Northup (review hier)

22. Een boek waar een televisie reeks werd op gebaseerd
Orange is the new black, Piper Kerman (review volgt)

23. Een boek dat al zeer zeer zeer lang op je te lezen lijst staat
1984, George Orwell (review volgt)

24. Een boek dat zich afspeelt in Azië
Stupeur et tremblements, Amélie Nothomb (review volgt)

27. Een boek dat zich afspeelt in Oceanië
Tijgers in de nacht by Fiona McFarlane (review volgt)

28. Een boek in een andere taal dan dat je anders leest (Engels? Frans? Duits? Islensku?)
Stupeur et tremblements, Amélie Nothomb (review volgt)
(Hiervoor zou ik eigenlijk Er ist wieder da van Timur Vermes lezen, maar na 50 pagina’s heb ik het terug naar de bib gebracht omdat het verhaal mij toch eigenlijk precies écht niet interesseerde, maar misschien probeer ik het later nog een keer…)

30. Een poëziebundel
Verzamel de liefde, Bart Moeyaert (review volgt)

Tussenstand: 22 van de 30 puntjes!

In totaal heb ik dit jaar al 24 boeken gelezen, want naast de Verbeelding Book Challenge had ik ook al andere boeken op mijn leeslijstje voor 2015 gezet.

 

Verbeelding Book Challenge update juni

De andere puntjes …

Bij de eerste update liet ik weten dat ik voor de meeste andere puntjes al boeken had gekozen. Maar voor deze puntjes kan ik toch nog wat tips gebruiken:

25. Een boek dat zich afspeelt in Afrika: misschien wordt het wel Mukiwa: A White Boy in Africa van Peter Godwin. Dat was een van de eerste boeken die verschenen als ik op Goodreads zocht op “Africa” dat me aansprak.

26. Een boek dat zich afspeelt in Latijns-Amerika: ik dacht aan Marquez, maar ik heb al zo veel boeken van hem gelezen dat ik liever iets anders zou lezen. Kwestie van de uitdaging uitdagend genoeg te houden ook.

29. Een bundel kortverhalen: op aanraden van Mieke van Boomie blogt wordt dit wellicht een bundel van Edgar Allan Poe. Maar ook hier valt het mij op dat ik eigenlijk precies weinig auteurs (behalve nog Charles Dickens) of boeken in dit genre ken. Als iemand extra tips heeft, graag!

 

(Door de verhuis van mijn blog zijn alle reacties op dit bericht verloren gegaan.)

Reageer