Hoe een goedkope, schone tuinset scoren?

Een schone tuinset scoren voor geen tot weinig geld, dat is geen sinecure. Als ge daar veel geld voor over hebt, gaat ge natuurlijk gewoon shoppen of – nog exclusiever en duurder – bestelt ge een set bij een vakman. Of ge maakt er zelf ene, maar dan hebt ge veel tijd nodig en time is money, dus voilà, de cirkel is alweer rond. Goedkoop en schoon, hoe doet ge dat dan, Kelly?

Awel, ik zal het eens zeggen, hé.

Ten eerste doet ge niks. Ge wacht. Als ge in die periode toch eens buiten wilt zitten, zet ge u op het gras. Gemakkelijk, geen onderhoud aan! (tenzij ge alleen op een biljartlaken wilt zitten)

Ten tweede gaat ge eens langs in De Kringwinkel. Of ge maakt uzelf lid van geefgroepjes op Facebook. Of ge wordt LETS-er. En dan wacht ge nog wat verder, maar dan wel met uw ogen open. Ge kunt ook bij familie en vrienden eens laten vallen dat ge op zoek zijt naar een schone tuinset, en met wat chance houden zij dan ook hun ogen open.

Ten derde hapt ge toe. Op het moment dat ge iets ziet wat u aanstaat, in De Kringwinkel, in de geefgroep, via LETS, via die tip van familie … Ge bijt u erin vast en ge haalt de prooi binnen. Uw geduld zal beloond worden.

Goed, dat beetje zever-gezever als inleiding dus voor onze ‘nieuwe’ tuinset! But first, foto’s!

Ik wilde eigenlijk dus gewoon zeggen: we hebben eindelijk een mooie tuinset! Er ligt nog geen terras, maar ik reken op jullie verbeeldingskracht om er een mooi plaatje van te maken. Hoe ik aan deze schone set kom, vraagt ge u af? Wel.

  • De kussens zelf scoorde ik enkele jaren geleden via LETS. De hoezen waren onafwasbaar vuil (en ook nog eens helemaal mijn ding niet – check op Instagram het originele design), dus …
  • maakte ik zelf uit enkele lapjes tweedehands stof nieuwe overtrekken voor de kussens. In tegenstelling tot de originele maakte ik de mijne verwijderbaar en dus wasbaar en da’s uiteraard positief voor hun properheidsgehalte. Vrij saai bandwerkje op zich, maar ik ga er wel nog lang deugd van hebben, denk ik dan.
  • De meubels zelf kregen we van een nonkel en tante van Stefan, die nieuwe tuinmeubels wilden. Om nog wat langer te leven moeten we ze eens schuren en verzorgen, maar dat is nu ook weer niet de grootste miserie, hé?

Ik schat dat ik in totaal zo’n 6 à 8 euro heb uitgegeven, voor de stoffen van de nieuwe hoezen dan nog. Booyahkasha en al!

Nu heb ik nog een ligzetel (of twee) nodig en we zijn weer een stapje dichter bij onze chill-tuin!

Volgend bericht
Vorig bericht

2 reacties op “Hoe een goedkope, schone tuinset scoren?

Reageer