Hoe een dekbedovertrek biais werd

Na alweer een groot deel van de dag aan zware arbeid in de tuin gespendeerd te hebben, besloot ik iets creatievers te doen en vielen mijn ogen op mijn biais in wording. Eventjes geleden was ik al begonnen met de grote werken, aan de hand van de handige werkwijze van op Prutsen’s blog. En vandaag had ik goesting om eraan verder te werken – iets dat je echt nodig hebt als je zo’n groot stuk stof gebruikt, vind ik 🙂

Ik zette me in het zonnetje, knipte de grote lap tot twee lange linten (door een knipfoutje) en maakte biais met behulp van het fijne toestelletje dat de biaismaker is…

biais-zelf-maken-

biais-zelf-maken-tool

biais-zelf-maken

Meterslange tweedehandse zelfgemaakte niet-effen biais. Geweldig vind ik dat.

En werkt dat goed? De dekbedovertrek was / is vrij dun, voor deze stof werkt de biaismaker heel goed. Daar waar de linten met elkaar verbonden zijn, waar de stof dus dubbelgevouwen is, moest ik de biaismaker even ‘helpen’, maar voor de rest geen haperingen. Het neemt wat tijd in beslag, maar zo gaat dat meestal nu eenmaal bij handgemaakte spullen… En het is het waard!

Volgend bericht
Vorig bericht

7 reacties op “Hoe een dekbedovertrek biais werd

  1. Biaismaker, nog nooit gezien, dat wil ik ook wel eens proberen, maar voor een lets-creanamiddagje is 't nu toch wel te goed weer hè, veel werk in den hof :).
    Breng je dat machientje eens mee als het er nog eens van komt?
    Groetjes, Micheline

Reageer