“Het milieu dankt u voor uw bezoek”

Dat zinnetje las ik tijdens het buitengaan uit een kringwinkel deze ochtend. Alweer naar de kringwinkel?!, denkt u misschien. Wel, ik wou nog een pennenzak maken, want zoals gezegd was nummer 1 eigenlijk maar een probeersel. Nu had ik pennenzak 2 gemaakt uit een schoon stofke gevonden tijdens mijn voorlaatste kringwinkelbezoek. Schoon, dacht ik. Ik vond het in de gedaante van een pennenzak precies niet zo geschikt:
De vorige (deze dus) was trouwens niet soepel genoeg, en deze was dan weer te slap naar mijn goesting, ook al blijft hij flink uit zichzelf rechtop staan… Gelukkig was mijn mama er op slag verliefd op, dus hield niets mij tegen om het nog eens te proberen. Daarom fietste ik vanmorgen in de kou naar het station om naar een andere kringwinkel te gaan. En daar vond ik een stofke dat mij meer beviel en dat enkele uren later (en na een nog koudere fietstocht!) tot pennenzak 3 transformeerde:
Een beetje stijver, maar wel soepeler dan het tafelkleed voor pennenzak 1… Nu nog hopen dat de ontvanger dit exemplaar ook mooi zal vinden… Trouwens, de rits kwam deze keer ook van de kringwinkel, 0,25 euro per stuk, en eigenlijk zag ze er zelfs niet tweedehands uit!
Volgend bericht
Vorig bericht

6 reacties op ““Het milieu dankt u voor uw bezoek”

 1. Leuk dat je de boulletjes lekker vindt, ik vind ze ook suuuuuper 🙂

  En die blauwe pennezak is ook echt waw! Heb je nog wat van die stof over.

  En die envelop… die ken ik ook van ergens. Joepie!
  Weet je dat ik nu met die envelop (die ik al 100 keer onder de neus had) pas de link snap tussen de appel en Eva. Jee, ben ik traag of ben ik traag? 😀

 2. Hehe, ik had nog niet verder nagedacht over de link tussen de appel en Eva, maar bij mij is het de eerste keer he 🙂 't Is wel grappig, wat een openbaring moet dat geweest zijn, eventueel gevolgd door ge(glim)lach om jezelf 😉

  Oh ja, een heleboel ritsen in de kringwinkel! Waarschijnlijk niet in elke, maar ernaar vragen staat vrij he.

 3. Wauw, die pennenzak! Schoon stofke, lekker oldschool.

  In de kringloopwinkel van mijn dorp hebben ze enkel zwarte knopen (op het eerste verdiep)… en aan de kassa liggen witte knopen. Volgende keer eens vragen of zij misschien ook gekleurden hebben! En ritsen hebben ze bij ons ook niet, maar gelukkig wel in Antwerpen. 🙂

Reageer