Het leven zoals het is

Mijn leven bestaat tegenwoordig uit enorm korte dagen. Eigenlijk beginnen ze pas rond 18u30, wanneer ik thuis kom. Na een half uurtje ‘bekomen’, beginnen we aan het eten, om rond 20u30 in de zetel neer te ploffen, als alles goed gaat. Dan begin ik aan mijn nieuwste hobby: chillaxin to the maxin 😉
Dat chillaxin kan verschillende vormen aannemen: een beetje breien of haken, in combinatie met een of andere serie of een film waarvan je niet per sé elke seconde hoeft te zien om te kunnen volgen (ik kan namelijk nog niet ‘blind’ breien / haken, veel te veel schrik om een steek te verliezen en zo), mij terugtrekken in de keuken om wat te bakken, een gezelschapsspel spelen (‘echt’ of elektronisch) of een beetje laptoppen. Ofwel Genieten met een hoofdletter, of toch zoveel mogelijk proberen, absoluut noodzakelijk in deze periode-van-enorm-korte-dagen.
Enkele fotografeerbare resultaten van mijn nieuwste hobby:
* gemakkelijke vegan tiramisu om de ochtend mee te beginnen 

* of boterhammetjes met de lekkerste choco ooit, zelfgemaakte kokoschoco

 * mijn eerste bijna-af 12-in-12-projecten!

En in het weekend proberen we dat chillaxin to the maxin gewoon zoveel mogelijk verder te zetten. Alhoewel ik vandaag wel een zware taak toebedeeld kreeg: Stefan vroeg mij of ik zijn haar wilde knippen. Nu wilde ik dat al héél lang doen, want hij ‘mag’ het mijne ook knippen (alhoewel hij zich meestal beperkt tot mijn froefroe), maar het moest dus wel van de eerste keer goed zijn, want ‘s zondags zijn er geen kappers open…

Maar oef, ‘t is gelukt! We zijn er allebei een beetje van geschrokken, zo’n geslaagd resultaat. Weer iets dat ik kan… *fier* 😉

Stefan heeft trouwens een nieuwe ‘bureau’, een naaimachinetafeltje van op iemands zolder. Het herbergt een prachtige Pfaff-machine. Jammer genoeg kapot. Maar ik heb al iemand gevonden die hem/haar (?) ooit wil proberen herstellen, dus dat komt in orde. Ooit, we gaan ons niet opjagen he…

Volgend bericht
Vorig bericht

6 reacties op “Het leven zoals het is

 1. wauw, wat knap dat je je vriend z'n haar zo goed kan knippen, dat zou ik hier niet mogen proberen. 😀 (omgekeerd ook niet denk ik)

  ik ken het gevoel van de korte dagen maar al te goed… het is inderdaad pas 20u30 wanneer je eindelijk wat vrije tijd hebt. een hele aanpassing als je het studentenleventje gewoon bent. 🙂

  ik ben benieuwd naar je breisels, ziet er alweer heel mooi uit!

 2. Ik doe ook mijn ventje zijn haar af, maar dat is heel makkelijk, gewoon tondeuse erin 🙂
  Maar bij gelegenheid mag jij mijn haar ook eens knippen….
  Ik kan spijtig genoeg niet naar de crealets komen want ze hebben de datum verzet van 29 naar 28/1 en ik moet werken :-(((((
  Groetjes,

  Micheline

 3. Ooh da's handig he, haar kunnen knippen! Ik knip dat van het boyke ook vaak. Ben benieuwd naar uw sjaals (alee ik veronderstel dat het sjaals zijn), en die kokoschocopasta looks yummie!

 4. Dat haar is echt mooi gedaan! Ik durf er niet aan te beginnen en de mijne heeft dan nog wel krullen. Daar kan eigenlijk niks mis mee gaan :-). En dat tafeltje is ook geweldig!

Reageer