Het Geboortepakket (ja, met hoofdletter G!) voor K&M, een samenwerking van la merlette blanche & fiekefatjerietjes

Als fieke vraagt om haar te helpen met een Geboortepakket, zeg je geen neen. Ik bewierookte al eerder haar kookkunsten en als je weet dat ze de resultaten van die kookkunsten graag deelt, grijp je elke kans om haar te zien, want elke keer brengt ze wel iets lekkers mee.

Ik liet haar dus, listig als ik ben, weten dat ik wilde meehelpen met het Geboortepakket op voorwaarde dat zij stof en projecten zou kiezen en mee zou helpen met het knipwerk. “Zo gaat het sneller vooruit en houden we er samen nog een gezellige creatieve namiddag aan over”, schreef ik nog, terwijl ik al uitkeek naar de taart die ze zou meebrengen. En zo lokte ik haar naar ons appartementje, op Paaszondag nog wel.

Geboortepakket - Dekentje met label - Fiekefatjerietjes

Het eerste naaisel met een la merlette blanche label!

Oké, serieus nu. Het Geboortepakket voor K&M, broer en schoonzus van fieke, is er eentje waar ik nogal fier op ben. Het was ook de plezantste Paaszondag in jaren, al at ik geen chocolade – of ik kan het mij alleszins niet herinneren. De mannen ontspanden zich vanuit de zetel, de vrouwen gingen aan de slag met stofjes – strijkijzer en naaimachine constant in de aanslag.

Geboortepakket - the making of - Fiekefatjerietjes

Sofie had alles enorm goed voorbereid: handleidingen afgedrukt, patroontjes uitgeknipt, stoffen gekocht, voorgewassen en gestreken, fournituren en bijpassend garen gekocht. Wat een gemak, zeg! Het moeilijkste, stoffen kiezen, deden we samen, al had zij natuurlijk de eindverantwoordelijkheid. We maakten…

Een dekentje op z’n Griets. Een dekentje kon uiteraard niet ontbreken.

Geboortepakket - Dekentje - Fiekefatjerietjes

Twee fopspeenkoorden. Eentje is geentje en dit is ZO simpel dat je wellicht alleen maar een foto moet zien om te weten hoe het in elkaar zit. Anders vind je bij De Stikdoos een uitleg.

Geboortepakket - Fopspeenkoord - Fiekefatjerietjes

Pamperzakje à la Mme Zsazsa. Een klassiekertje, nietwaar?

Geboortepakket - Pamperzakje - Fiekefatjerietjes

Zeven slabben! Die maakte ik niet op Paaszondag, maar Sofie knipte en speldde ze wel al, zodat ik enkel moest naaien.

Geboortepakket - Slabbetjes - Fiekefatjerietjes

Een verzorgingsmand, een goedkoop patroontje van Noodlehead. Ik wil ook zo’n mand voor mezelf nu.

Verzorgingsmand - Fiekefatjerietjes

De mand werd al direct gevuld, met onder andere productjes van het mooie merk Naïf.

Geboortepakket - Naïf 2 - Fiekefatjerietjes kopie

De taart die Sofie meebracht was trouwens frambozen’cheese’cake. En frambozen zijn toch wel niet mijn tweede favoriete fruit zeker? (bananen staan op nummer 1) Sofie maakte deze taart trouwens als inzending voor een wedstrijd georganiseerd door Lima. Je hoort mijn vraag al komen… Wie mij en Sofie een serieus plezier wil doen, mag stemmen op deze taart. Ik kan garanderen dat ze je stem waard is, want de taart was GE-WEL-DIG lekker!

Foto door Fieke – check het recept en stem HIER!

Op Sofie’s blog vind je het hele verhaal achter dit Geboortepakket, nog wat making of-foto’s en een lijstje van alle ingrediënten.

Volgend bericht
Vorig bericht

14 reacties op “Het Geboortepakket (ja, met hoofdletter G!) voor K&M, een samenwerking van la merlette blanche & fiekefatjerietjes

  1. Zo mooi allemaal! En ohmijngod die taart. Nu moet ik vandaag wel naar buiten om ergens taart te gaan eten. (En dat terwijl ik als pré-ontbijt vandaag al het laatste restje verjaardagstaart van mijn dochter naar binnen werkte. Ja, pré-ontbijt dat mag, als je zwanger bent zeker 🙂 )

Reageer