Het feestweekend: de nabeschouwing

Terwijl ik dit begin te schrijven, zingt den Dave “it’s times like these you learn to live again”. Ik word altijd blij als ik het hoor, maar op dit moment nog meer.

Goed, vooraleer ik hier begin te bleiten (van geluk he): een korte impressie van het feestweekend.

Er waren:

 • mooie mensen
 • leuke én serieuze gesprekken
 • goei muziek (althans, dat vind ik 😉 )
 • kaarslicht des avonds
 • verblijdingen in de vorm van lieve attenties vanwege een paar van de mooie vrouwen uit mijn omgeving (ladies, you know who you are!)
 • en, zoals beloofd, doorlopend allerlei lekkers. En dan nog voornamelijk biologisch en veganistisch lekkers, effenaf! Als ik zou kunnen, gaf ik jullie allen een stukje, maar foto’s zullen moeten volstaan…

appelcrumblemuffins

appelmuffins met deze crumble

gemberkoekjes

gemberkoekjes (heerlijk in deze zalig herfstige tijden)

pepernoten

pepernoten (Sinterklaas-sfeer!)

kokosbolletjes met rozijn

kokosbolletjes met rozijntjes

brownies

brownies (of blackies, zo u wil)

vanillepudding

vanillepudding zonder synthetische kleurstoffen en met een bananensmaakje
(want gemaakt met 1/4 l bananensojamelk)

cashew-frambozentaartjes

cashew-frambozentaart (aka de lekkerste taart ooit)

muffins met appel en rozijn

volkorenmuffins met appel (bij gebrek aan een peer) en rozijnen

chocomousse

en uiteraard de reeds gekende chocomousse 😉

En nu ga ik onder een dekentje kruipen en nog een paar rijtjes breien, nagenietend van een übergezellig weekend.

Volgend bericht
Vorig bericht

10 reacties op “Het feestweekend: de nabeschouwing

 1. mo zalig! op woensdagnamiddag als ik mij vroeger wat verveelde, vroeg ons moeke wel eens: waar hebt ge zin in? en dan zei ik altijd vol hoop: "doen we van feestje?" meestal mocht dat, en dat was dan ook goei muziek ("het is feest vandaag" van samson) én altijd koekjes bakken (en liéfst gemberkoekjes). ideaal!

 2. Het water loopt in mijn mond en om de een of andere reden krijg ik zin in een feestje en ja reden heb je altijd!
  En je lekkernijen lijken mij nog verantwoord en komen best gezond over :0)
  Dus wat houd me tegen!

 3. Waauw wat een werk! Zo tof, het resultaat ziet er verrukkelijk uit! Hoe heb je de pudding gemaakt zonder pakje? Ik heb het ook ooit eens gemaakt met maïzena en eieren, maar mss weet jij nog een andere manier?

 4. en alles was lekker,de pepernoten,zeker aan te raden voor kinderen,en voor mij is de topper cashew frambozentaart om je vingers af te likken,de gemberkoekjes warmen je op bij koude dagen alles was gewoon lekker,en aangenaam gezelschap ,wat wil een mens nog meer.Bedankt Kelly en Stefan.

 5. Blanca, de pudding is wel gemaakt met een pakje hoor, maar dan een pakje uit de natuurwinkel (ook te vinden bij Bioplanet). Maar als mijn huidige voorraad op is, koop ik geen pakjes meer, want de ingrediënten zijn gewoon maïszetmeel en vanille, dus gemakkelijk zelf te maken…

  En ja, Lily, alles was zelfgemaakt 🙂 En eigenlijk is het allemaal zeer vlot gegaan…

Reageer