Het Creatorium groeit!

Heuglijk nieuws! Mijn Creatorium kreeg een kast! Nu ja, ze is nog niet helemaal af (net als de rest van de ruimte, check die onafgewerkte wanden bijvoorbeeld!), maar wel al zo’n 80% en dat maakt dat ik eindelijk plaats heb voor mijn creatieve rommel. Al mijn stoffen, fournituren, de hele voorraad wol, allerlei knutsel- en upcyclinggerief … het zit er allemaal in. Sinds het nieuwe jaar moet ik dus niet meer zoeken in een of andere verhuisdoos of -zak. WAT EEN VERSCHIL.

Met liefde gemaakt

De kast ontsproot uit een tijdje nadenken over hoe het geheel eruit moest zien, meten, uittekenen en rekenen, beslissen uit welk materiaal ze moest bestaan (mooie FSC multiplex die ik bij Eurabo vond) en daarna het echte werk! Samen met mijn stiefpapa dook ik twee donderdagavonden in zijn atelier, vol tweedehands machines waarmee hij al een hele hoop prachtige meubels gemaakt heeft. Ik assisteerde hem om de platen op maat te zagen, op te schuren en andere voorbereidingen te treffen. Op de laatste zaterdag van 2018 puzzelden we alle onderdelen in elkaar in mijn Creatorium. Man, dat was plezant! De schappen en de opvulling ervan volgden een paar dagen later. Feest! Binnen het jaar moeten er ook deuren aan, kunnen we dat als deadline stellen?

En nu terug wat meer naaien!

Oké, het is nu niet dat ik nog niets genaaid heb sinds we verhuisd zijn. Maar het was wel echt triestig. Er zijn verschillende oorzaken, maar het feit dat ik te weinig opbergruimte had, speelde wel mee. Nu ligt ALLES binnen handbereik en dat heeft ervoor gezorgd dat ik al twee dingetjes heb gemaakt – in de drukke eerste weken van het jaar nog wel! Eenvoudige dingen, dat wel, maar toch.

Next up: beslissen welke tafel er moet komen! Het moet niet alleen praktisch zijn voor wanneer ik zelf naai of pruts, maar het is ook – nog altijd – de bedoeling om er workshops te geven. Kies ik een grote tafel, of verschillende kleine die eventueel samen één grote kunnen vormen? Met of zonder opbergruimte eronder? Met wielen of niet? IK WEET HET ECHT NOG NIET GOED, dus tips zijn best welkom.

Volgend bericht
Vorig bericht

4 reacties op “Het Creatorium groeit!

  1. Oooh, die kast is keimooi geworden! ‘t Zal nog niet zijn dat ge daar supercontent mee zijt!

    Ik heb zelf geen praktische ervaring met workshopruimtes enzo, maar efkes meedenkend:
    – verschillende kleine die samen één grote kunnen vormen lijkt mij flexibeler: als gij alleen bezig zijt, staan ze tenminste niet allemaal bij elkaar, waardoor ge een halve kilometer moet lopen om aan de andere kant van uw tafel te staan (kwestie van wat te overdrijven, maar ge weet wel 😉 ). Zou het een optie zijn om als extra tafels opplooibare te kiezen? Dan staan ze echt niet in de weg ipv dat ze aan de kant geschoven staan ofzo. En meerdere kleintjes kunnen één grote vormen, maar evt. ook twee eilandjes (de ene tafel als “kniptafel”, de andere als “naaitafel” bijvoorbeeld; de ene voor een groepje dat oorbellen gaat maken, de andere voor een groepje dat iets gaat naaien – voor zover dat sowieso binnen één workshop gaat gebeuren natuurlijk)
    – opbergruimte: hebt ge het gevoel dat ge met die kast nog extra ruimte nodig hebt? Want dan zou ik, uitgaande van bovenstaand concept met één of twee kleine vaste tafels en andere losse, gaan voor opbergruimte onder die vaste delen. Of voor een “losse” opbergruimte, vb. zo’n ladenkast op wieltjes, die ge dan al naargelang uw opstelling kunt verschuiven.
    – wielen: goh, het zouden sowieso al wieltjes van heel goede kwaliteit moeten zijn met een goed “vastzetdingske” (ge ziet dat aan mijn vakterminologie dat ik in de bouw werk he seg 😉 ), zodat uw tafels zeker stevig en stabiel staan als ge aan het werken zijt + met zo van die “nopkes” eronder kunt ge tafels zonder wielen ook makkelijk verschuiven zonder krassen op de vloer ofzo te maken. Eerder niet dus, denk ik dan.

Reageer