Het Cambie-prinsessenkleed uit gordijnen

Er was eens … een schoonmoeder die haar schoondochter vroeg of die een prinsessenkleed wilde maken. De schoondochter had het eigenlijk al druk genoeg, met het huishouden, haar voltijdse job, haar vrijwilligerswerk, het onderhouden van een gezonde levensstijl, inclusief dagelijks sporten en gezond eten, het schrijven van berichten voor haar blog, haar sociaal leven en alle andere toffe en minder toffe dingen die bij het leven horen. Maar een prinsessenkleed, potjandorie, dat is eens iets anders!

Ze maakte het zich evenwel gemakkelijk. Het leven is soms al zwaar genoeg, nietwaar? Brigitte Kaandorp zingt het, dus het is waar. Ze bespaarde zichzelf de moeite om een patroon te knippen, maar hergebruikte gedeeltelijk haar favoriete patroon: dat van de Cambie Dress. Daaronder nog een gigantische cirkelrok die over de hoepelonderrok paste, en voilà, het ding was klaar! Het was, potjandorie, ZO snel klaar dat ze vergat er een degelijke foto van te nemen. Tijdens het maak- en pasproces werden gelukkig wel foto’s genomen.

prinsessenkleed-making-of-recykleren-gordijnen

Om tijd te besparen stelde ze aan de aanvraagster des projects voor om te helpen bij de stofknipwerken. En zo geraakte het kleed met gemak op tijd klaar.

prinsessenkleed-making-of

De schoonmoeder pimpte het kleed nog met roze en gouden details, waarna het de naam prinsessenkleed pas helemaal waardig was. Voor die pimperij zag het kleed er op een donkere avond op de grond zo uit:

prinsessenkleed-instagram

En ze leefden nog lang en gelukkig.

Materiaal: een overschot gordijnen van de schoonmoeder
Patroon bovenste gedeelte: Cambie Dress van Sewaholic

Volgend bericht
Vorig bericht

17 reacties op “Het Cambie-prinsessenkleed uit gordijnen

  1. En krijgen we ook een foto te zien met de afwerking en een aan foto?Mogen we ook weten waar je schoonmoeder zo een mooi prinsessenkleed gaat aan doen?

    1. Welnee, ik heb dus helaas geen ‘af’-foto 🙂 Ze had het nodig voor een tentoonstelling met als thema/titel “Het kind in elk”. Er waren ‘vertelelfen’ en een sprookjeshoek, een prins en dus ook een prinses 🙂 Intussen is de tentoonstelling afgelopen en is het kleed decoratie in haar atelier 🙂

    1. Dat zou wel wreed cool zijn! Maar alleen als ik dan naar het feest mag komen 😉
      (maar serieus: ik zou dat niet zo goed durven, een trouwkleed, dat moet wel in orde zijn hé, daarvoor ben ik (nog) niet goed genoeg!)

Reageer