H. had nog iets vandoen (en u toevallig ook?)

Nadat H. het haakzakje en het prullaria-schortje ontvangen had, kreeg ik een mailtje met de vraag of ik nog een haakzakje kon maken, voor een vriendin die ook aan de haak geslagen is. Die vriendin houdt van groen en blauw in alle tinten, maar niet té druk. Ik ging dus op zoek naar groene en blauwe stofjes in mijn stoffenkast en combineerde uiteindelijk twee effen stofjes, lichtgroen en donkerder blauw, en een stukje van een tafelkleedje, allen uit de Kringwinkel. En dan herinnerde ik me plots deze mooie tas van Mamasha, effen groenblauw met een doily erin verwerkt. Nu, doilies, aka meestal witte, fijngehaakte ‘matjes’ die onder elk vaasje en elk beeldje bij (meestal) oudere dames liggen  (nu ja, ik associeer ze toch altijd met mijn meme, haar huis lag er vol van)… an sich ben ik er niet zo dol op. Maar verwerkt in een naaisel vind ik ze geweldig. Ik beschouw ze een beetje als een ode aan al dat fijne haakwerk dat vorige (en huidige waarschijnlijk ook nog, maar minder, lijkt me) generaties vrouwen gedaan hebben.
Het resultaat:
haakzakje
haakzakje
haakzakje
Maar de twijfel knaagde. Zou E., de vriendin van H., zoiets wel mooi vinden? Zou ze de knipoog / ode wel appreciëren? Ik stuurde een preview (= geknipte stofjes, maar nog niet aan elkaar genaaid) naar H., die me liet weten dat zo’n doilies niet E. haar ding zijn. Geen enkel probleem, ‘t zou zonde zijn om iets te geven dat E. dan niet zou gebruiken… Dus ging ik nogmaals in mijn stoffenkast op zoek en gebruikte uiteindelijk maar weer restjes uit de grote-restjes-zak. En zo geschiedde: H. keurde goed en ik was ook tevreden.
haakzakje
haakzakje
haakzakje
Maar nu ligt er hier dus een haakzakje teveel. Zou ik er iemand van jullie eventueel een plezier mee kunnen doen? Indien ja, laat hier een reactie achter – als er meerdere geïnteresseerden zijn, laat ik op 23 september het lot de gelukkige kiezen.
Volgend bericht
Vorig bericht

26 reacties op “H. had nog iets vandoen (en u toevallig ook?)

 1. Wauw heel mooi gedaan, ook mét doily (vind ik juist super).. Ik doe echter niet mee want moet zelf zoeens iets maken, staat al zeer lang op het lijstje en anders komt het er zeker nooit van. 🙂

 2. Yess, me! Want ik zit nog altijd op die tuto van je voor dit kleinood te wachten. Ben zo stilaan ook weer terug aan het haken geslagen en heb een vriendin die helemaal "hooked" is ondertussen, het zou hier helemaal met liefde behandeld worden dat zakje! Ik vind die gerecykleerde knipoog trouwens de max!

 3. Allez jong, ik dacht juist: wow, zo knap om dat kant erin te steken. En nu geeft ge er zo eentje weg!
  Ik zou dat zeker graag winnen!
  Ik heb er al eens eentje gemaakt, en toen dat klaar was, was ik van plan er snel nog eentje te maken voor mezelf, maar dat is er dus nog niet van gekomen.
  (en mooie kleurencombinaties!)

 4. Ik vind dat tasje met kant erin juist geweldig. Dus ik zou er heel blij mee zijn.
  Ik koop trouwens regelmatig van die haakwerkjes bij kringloopwinkels in Zweden. Daar liggen er zoveel. Net zoals veel leuke stofjes trouwens. Een kringloopparadijs is het daar.
  En ik verwerk die haakwerkjes in mijn naaiprojectjes.

 5. allé, ik had dat hier bijna gemist! ik zou dat kweetniehoegoe kunnen gebruiken want ik ben net weer de helft van mijn haaknaalden kwijtgespeeld. en ik vind het ook gewoon geweldig schoon!

Reageer