“Groen-oranje met een vosje”

Dat is, samengevat, het antwoord van mijn schoonmoeder op mijn vraag hoe de Amsterdamtas die ze bestelde, een cadeautje voor een vriendin, eruit moest zien. Een kleine uitdaging, vond ik, maar na lang twijfelen ging ik ervoor. Het was een tas van lange adem, maar ikzelf ben er uiteindelijk toch tevreden over…

Het weekend voor ik aan deze tas begon, was ik net nog een grote doos stofjes gaan ophalen bij een oma die haar zolder stofvrijer (in beide betekenissen) wilde maken. En in die grote doos zaten heel wat prachtige stoffen, waaronder deze donkergroene, ietwat glanzende stof. Ik combineerde het donkere stofje met een fleuriger stofje uit dezelfde grote doos.

vosje-P1010035

Op een van de buitenkanten flockte ik een vosje. Geen plooitjes in deze tas dus, anders zou het vosje minder goed uitkomen, vreesde ik.

vosje-P1010048

De afbeelding van het vosje vond ik een tijdje geleden op Pinterest. Ik knipte alle stukjes apart uit, behalve de oogjes, die ik direct op het witte gedeelte streek. Ik dacht er namelijk pas na uren gepruts aan dat flockfolie misschien wel op elkaar gestreken kon worden… Je ziet wel een licht kleurverschil, afhankelijk van de witte of donkergroene ondergrond, maar het is dus wel mogelijk. Dat moet ik onthouden voor een volgende keer!

vosje-P1010059

De binnenkant vergat ik te fotograferen, maar goed, die is gewoon donkerbruin, afkomstig van een tweedehandse XXXL-broek (altijd handig om te recykleren, zo’n grote kledingstukken 😉 ), met een paar zakjes.

Materialen

Tweedehands stofjes + paspel/biaisband uit de kringwinkel + rits van bij Sew Natural + flockfolie van bij Vermiljoen

Volgend bericht
Vorig bericht

21 reacties op ““Groen-oranje met een vosje”

  1. Hallo,
    hier dus de gelukkige verkrijger van de tas met het vosje! En ja ik was er superblij mee! Een leuk idee van mijn vriendin en een dikke proficiat aan de maakster van deze tas!!! Echt origineel en zijt maar zeker dat ik er ga mee stoefen. Maar ik zal ook vertellen wat een geweldige creatieveling de maakster van deze tas wel is. Proficiat voor zoveel originaliteit en kunnen. En dat vosje maakt mij superblij! Merciekes. Feeke

Reageer