Goesting in … winter 2015 – update

Toen de winter begon, wist ik al dat het een harde ging worden. De eerste winter op het appartement waar ik eigenlijk niet dolgraag woon, maar ook de tweede winter sinds het hele bouwavontuur is begonnen. Over dat bouwavontuur zou ik nog een hele litanie kunnen schrijven (kort samengevat: het gaat niet goed), maar de lente is daar, en met haar de hoop op beterschap en vooruitgang en nieuwe moed. Maar eerst blik ik nog snel terug op de oh zo lange winter.

Geslaagd…

1. De boxershorts voor Stefan zijn intussen al meermaals gedragen. Ik ben er nog altijd content van, hij ook. Komt dat even goed uit!
3. Ik bakte voor mezelf een chocoladecake die zo decadent veel cacao bevatte, maar nauwelijks vet en geen suiker en meel i.p.v. bloem. In feite niet de typische decadente chocoladetaart, dus. Gelukkig maakte mijn favoriete bakster, Sofie van Fiekefatjerietjes, een chocoladetaart waar de decadentie van elke laag afdroop. Wel vegan, maar verder behoorlijk decadent, jawel.
4. Ik ging naar een paar marktjes, waar ik opnieuw zo sympathieke Art d’Eco-fans ontmoette. Er stonden weinig workshops op de planning, maar volgende week geef ik er drie en daarna staat er ook nog ‘t een en ‘t ander op de planning. Alle fijne ontmoetingen die daar telkens uit voortvloeien, al dat enthousiasme dat ik zie en hoor en lees, mijn hart begint daarvan altijd te huppelen. Merci, dames! 
6. De stad der zienden is heel bijna uit, dus ik beschouw dit puntje als oké. Het leest veel moeizamer dan zijn voorganger, De stad der blinden, anders had het zeker al op de screenshot hieronder gestaan. Naast dat boek en Sprakeloos, las ik trouwens nog zes boeken afgelopen winter. Zotjes!

Zo hard gefaald…

2. Ik naaide herbruikbare stroptasjes voor Sofiede uit jeansbroeken gerecykleerde matrashoeseen (boxer)short en mijn thuisblijfbroek en maakte ook nog ‘t een en ‘t ander, maar dat warme kleedje kwam er maar niet van. Ik heb stof (dezelfde als Oons trui!), maar in feite weinig nood aan een warm kleedje. Ik droeg afgelopen winter ook heel vaak mijn twee Monkee Genes-broeken, dus nog minder nood aan kleedjes. En ik blijf ook maar twijfelen over het kleedjesmodelletje, waardoor ik het plan blijf verzetten naar een latere datum. Niet erg, in de lente kan een iets dikker kleedje ook nog van pas komen. 
5. Ik viel af, maar ik kwam weer bij. En nee, dat heeft niets te maken met de taart van puntje 3, want ik at maar 2 kleine stukjes! Wel met… ehm… te weinig moeite doen, zeker? Ik ga volgend seizoen sowieso verder proberen om me beter en beter in mijn vel te voelen, dus het kilominderen gaat alleszins weer mee naar het volgende lijstje. Niet voor de maatschappij, alleen voor mezelf. En ik geloof dat ik het kan, dus ik ga ervoor, jongens!

Volgend bericht
Vorig bericht

10 reacties op “Goesting in … winter 2015 – update

 1. In de lente gaat alles altijd een beetje beter!
  Hier rolde er wel een warm kleedje vanonder de naaimachine. Een goede week geleden nog maar, maar bon net voor de start van de lente dus 😉 Op het vlak van boeken deed ik het dan weer een stuk minder dan jij…

 2. Gooi die weegschaal buiten jong! Wat telt, is je gezond en natuurlijk gewicht, niet je droomgewicht. Vervang dat punt door iets leuks en geniet er met volle teugen van!

  1. Nee jong! Ik heb ze net een jaartje geleden ofzo gekocht, om me opnieuw meer bewust te worden van mijn gewicht – dat al een paar jaar niet meer gezond en natuurlijk was. Vroeger was ik zo'n antiweegschaalpersoon, tot ik ineens merkte dat ik me niet meer gezond in mijn vel voelde. De weegschaal bevestigde mijn gevoel, dus nu probeer ik geleidelijk aan weer een gezonder eet- en sportpatroon te vinden. En wat is er mis met een droomgewicht? Niet dat ik er zo over denk, het gewicht waar ik naar streef is gewoon het gewicht waarvan ik me herinner dat ik het lang gehad heb en me toen goed voelde. Ik wil en zal het terug bereiken, en geniet weer meer en meer onderweg 🙂

  2. Als je mijn weekmenu's van de afgelopen weken eens leest, zie je wel dat ik inderdaad MEESTAL gezond eet, maar ehm, ik eet gewoon vaak ook wat te veel (dat zie je dan niet in de weekmenu's, want ik zet er geen exacte hoeveelheden bij). Het mag dan wel gezond zijn, als je er te veel van eet, is het ook niet zo oké 🙂 Dus kwalitatief én kwantitatief gezond eten, da's een kleine uitdaging voor mij 🙂 En meer bewegen, dat ook, haha.

 3. Die verschuiving van het minderen van de kilo's van winter naar lente is jammer genoeg herkenbaar. Hier dus eentje die hetzelfde doel heeft en tegelijk ook van cheerleaderaanmoediging doet voor jou! 🙂
  Die nummer 2 vind ik trouwens echt wel niet zo hard gefaald hoor. Ok, dat kleedje is er niet gekomen, maar als ik zie wat je dan wél allemaal gemaakt heb, dan compenseert dat dat meer dan genoeg he.

  Succes nog met de bouw trouwens; hopelijk gaat het daar in de lente beter.

  1. Het zijn kilo's die er geleidelijk aan zijn bijgekomen in de voorbije jaren, niet van deze winter. Maar pas deze winter zijn ze me echt beginnen tegensteken en met de lente komt de moed bijna vanzelf, dus we gaan ervoor! Jij ook succes 🙂 *pomponnekesdansje!*

Reageer