Goesting in … herfst 2014 – update

Oeps. Ja. Mijn zomerlijstje doorstreepte ik probleemloos, maar met mijn herfstlijstje ging het al iets moeilijker. Ik had mezelf dan ook moeilijker doelen gesteld. Maar niet getreurd, deze lijstjes zijn er vooral om mezelf te motiveren en uit te dagen. Ik ga niet in een hoekje zitten huilen omdat ik maar 7,66 puntjes heb kunnen doorstrepen. Doorgaan, we zullen doorgaan!
2014 herfst(2)

 

1. naaien: nog een tas uit Mijn Tas

Check!

Alice-Mijn-Tas

2. naaien: de Cambie Dress

Check!

 

3. upcyclen: palletten

Check!

 

4. repareren: tijdens de Dag van de Kringwinkel

Check!

dag-van-de-kringwinkel-repair-café-aalst

5. recykleren: twee stukken van op de Recykleerstapel

Check!

 

6. bakken: nog eens een decadente chocoladetaart/cake

Ik heb redelijk wat andere dingen gebakken, maar altijd gezonde zoetigheden. Geen decadente chocoladetaart/cake, zo’n zonde! Dit puntje verhuist sowieso naar het winterlijstje, want af en toe moet je toch eens iets decadents eten, vind ik.
 

7. eten: wekelijks minstens één linzengerecht 

Fail! Ik probeerde wel degelijk vaker linzen te gebruiken, maar als ik het echt wekelijks had gedaan, had ik nu geen linzen meer gehad. En ik heb er wel nog. Dus ja, neen.
 

8. koken: vijf recepten uit een van mijn kookboeken

Ik maakte enkele recepten uit Puur & Vegetarisch, beter bekend als het eerste Avalonkookboek. Intussen is er trouwens een tweede Avalonkookboek, Grow Eat Share. Ik vermoed dat het ook een musthave is, maar de afgelopen weken kookte ik dus wat vaker Avalonfood à la Puur & Vegetarisch: romige witloofsoep, zoete groentecurry met tempeh, de geweldige cannelloni (nu ja, eigenlijk lasagne) met spinazie en champignons en een tomatensaus, de frisse maar oh zo stevige pastasalade met linzen en olijfjes…
 

9. sporten: minstens drie keer per week

Goed begonnen, dus half gewonnen? Nee, buiten de dagelijkse woonwerkfietsritjes werd er nauwelijks gesport. Dat heeft niet zozeer met tijdgebrek te maken. Wel met het feit dat ik in het donker niet alleen mag gaan joggen in het park en dat we in een appartement wonen en ik de onderburen niet wil* storen met gefitness na acht uur.
* wilde, in feite, want intussen denk ik foert en sta ik te springen, ook al is het al later dan acht uur.

10. afvallen: 2,5 kilo

Anderhalve kilo viel eraf, een kilo kwam er weer bij. Ook niet erg geslaagd dus. Wellicht heeft het niet-slagen van puntje 9 daarmee iets te maken.
 

11. vieren (hopelijk): de goedkeuring van de bouwaanvraag

Ow yeah! 1 september dienden we de aanvraag in, 31 oktober kregen we de bevestiging van de goedkeuring. We haastten ons naar het dichtstbijzijnde restaurant, klonken erop, aten pizza en ik ook een grote coupe notenijs met choco.

 

12. lezen: De stad der blinden, Tonio en Sprakeloos

Ik las, mede dankzij de read-a-thon, De stad der blinden en Tonio. Sprakeloos ligt sprakeloos op me te wachten. Oh, flauw, Kelly! Maar niet lang meer, want binnenkort moet hij terug naar de bib. Een boek ongelezen naar de bib terugbrengen? Dat hoort niet, hé!Over die read-a-thon gesproken: die was een succes. Ik las elke dag, behalve zaterdag. Een week lang verwaarloosde ik Stefan, mijn huishouden, mijn mailbox en social media om me helemaal over te geven aan boeken. Op het einde van de week had ik De stad der blinden uitgelezen (WAUW!), Vele hemels boven de zevende (ZO GOED!) en Me before you (PIJNLIJK GOED!) gestart en uitgelezen. Naar Tonio luisterde ik verder en eindigde ik op 90%. Van Twelve years a slave las ik maar 10%. Alles bij elkaar komt dat op zo’n duizend tweehonderd pagina’s. 1200 pagina’s. Mooimooimooi!

Het winterlijstje komt er binnenkort aan. Eerst nog even bedenken waarmee ik mijn tijd de komende weken wil vullen…

Volgend bericht
Vorig bericht

5 reacties op “Goesting in … herfst 2014 – update

 1. Ik vind dat je heel veel gedaan hebt vanop je lijstje. Ik zou nog niet aan de helft komen vrees ik.
  En dat van dat sporten en dat afvallen. Dat is gewoon niet zo plezant hé en best moeilijk. Voor mij toch alleszins. En daar moet je dan ook bijna een hele dag mee bezig zijn zonder steken te laten vallen (ha). Ik val alleen af wanneer ik bijna elk uur van de dag op schrijf wat ik in mijn mond stop en heel erg nadenk over wat er op het bord kom. Mensen bij wie de kilo's wegvloeien? Petje af?
  Naar dat van die paletten ben ik wel benieuwd. Heb je iets gemaakt?
  Momenteel lees ik Gitte van Kristien Hemmerechts, maar aangezien ik de afgelopen maanden enkel in bed nog leest gaat het niet vooruit :s.
  Ik ben benieuwd naar je volgende lijstje.
  En ik ga dat ook eens doen. Zo een lijstje en dan prominent op de frigo hangen ofzo. Garantie dat de oudere dochters mij daar blijven op aanspreken 😉

Reageer