Glamping in L’Escargot

Onlangs gingen Stefan en ik drie daagjes met z’n tweetjes weg. Het was jaaaaaren geleden dat we zonder familie of vrienden eens weg-weg waren geweest, dus we keken er serieus naar uit. Het was zo geweldig ontspannend en de locatie, L’Escargot, was zo geweldig plezant, dat ik beloofde om er iets uitgebreider over te schrijven. Here goes!

Goed, we waren dus maar drie daagjes weg, maar het voelde als een week. Mede dankzij, of nee, eerder: grotendeels dankzij de keuze voor glamping.

escargot

Wat is glamping?

Glamping staat voor glamourous camping. Ik leerde het concept een paar jaar geleden kennen, maar pas dit jaar kwam het er eens van om te gaan glampen. Als je even googelt, zie je dat er verschillende glampingmogelijkheden zijn in België en Nederland (en verder). In feite komt het er meestal op neer dat je overnacht in een tent, maar in die tent ligt een vloertje en staat een echt bed, geen opblaasgeval. Luxueuzer kamperen, dus.

Wij kozen Minicamping Deluxe L’Escargot in Theux, dicht bij Spa. Enorm goeie keuze, is gebleken. De gastvrouw was hartelijk vriendelijk en zag er zo jaloersmakend ontspannen uit. De camping was inderdaad mini: een paar caravans, een paar tenten en 2 glampingtenten.

escargot

Verder op het terrein: propere toiletten, een afwasruimte, lavabo’s in afsluitbare ruimtes en de meest propere douches ooit (met vloerverwarming, ow yeah!). Alles was netjes, maar die douches waren bijna ongelooflijk. Een verademing voor Stefan, wiens eerste kampeerervaring van jaren geleden meteen een serieuze tegenvaller was, vooral door de vuile douches en toiletten. Ik bespaar jullie de details.

Praktische dingetjes

Het plezantste aan glamping vonden wij dat we in feite bijna niets moesten voorbereiden. Wat kleren, wat eten, wat verzorgingsproducten – snel inpakken en wegwezen. Beddengoed, badhanddoeken, keukenhanddoeken, keukengerief … die dingen waren allemaal aanwezig. Ook koffiezet, waterkoker, fornuisje en kastjes om je spullen netjes op te bergen. Handig!

Oh en ook dus een echt bed en een echte zetel. Dat bed was trouwens het gezelligste, zachtste bed waarin ik al heb gelegen. Echt plezant, ter plaatse aankomen (in ons geval na een dag die om 5 uur ‘s morgens begonnen was) en direct in bed / op een terrasstoeltje kunnen ploffen. Geen matrassen opblazen, geen tent opzetten. Voetjes vegen en ontspannen.


Er was trouwens ook wifi, maar op vakantie interesseert het internet mij meestal nauwelijks. Deze keer was dat niet anders.

Wat is er te zien in de buurt?

Goh, redelijk wat. Meer dan wij konden zien op drie dagen tijd. We hadden dan ook niets voorbereid en de eerste dag reden we eventjes naar Aachen (waar ik een bananensapje dronk en een natuurwinkel bezocht, whiii!), maar toch, Theux en omgeving waren mooi.

Op het terras van L’Amarante, met zicht op Theux:

Op het terras van L'Amaranthe, met zicht op Theux

Redelijk avontuurlijke wandeling langs het bergriviertje Ninglinspo, op 20 minuten autorijden van Theux:

ninglinspo

P1200612

kudzu fles

P1200665

Het kasteel van Franchimont, inclusief avontuurlijke berggeitjes.

franchimont

En toen reden we huiswaarts, uitgeslapen en vol goesting in het leven.

Volgend bericht
Vorig bericht

9 reacties op “Glamping in L’Escargot

Reageer