Gezelligheid voor toekomstige cribs

Tegenwoordig draait alles ten huize Kelly & Stefan rond bouwen, verhuizen, Later, een eigen Huis en aanverwant huisje-boompje-tuintje-gedoe. Zo ook ten huize Sofie en haar verloofde. Tegelijkertijd ben ik al stilaan afscheid aan het nemen van mijn Viking en Nina. Dit jaar verdwijnen ze wellicht in kartonnen dozen. Voor onbekende, maar wellicht lange duur. Nu is dus het moment om nog zo veel mogelijk naaisels te maken.

Ik maakte nog eens een kussentje voor de eigen kussentjescollectie. Vrolijk geel, geometrisch perfect en met een streepje grijs, simpel maar oh zo schoon.

kussen-geel-cloud9-ingezoomd

kussen-geel-cloud9

Daarna volgden 3 kussens op vraag van Sofie. De stoffen, paspel en ritsen kocht ze zelf, de compositie mocht ik zelf samenstellen, zolang het maar ongeveer een compositie was zoals bij mijn vorige kussens. En dus componeerde ik. Niet rechtstreeks met de stoffen zoals bij mijn eigen gemaakt-uit-stofresten-kussens, wel met Pixelmator (het goedkopere en eenvoudigere broertje van Photoshop).

compositie

De uiteindelijke kussens verschilden uiteraard een beetje van bovenstaande composities. Zo centimeterprecies was mijn voorbereidend werk natuurlijk niet. Daardoor kon ik ook nog een beetje puzzelen (jiha!). Ik content, Sofie content, wijle allemaal content.

kussens-sofie4

kussens-sofie3

kussens-sofie2

kussens-sofie

Werkwijze: ongeveer volgens Oons tutorial
Stof van mijn kussentje: Trident Daffodil (medium-weight canvas) van Cloud 9, gekocht bij Georgette
Stoffen van Sofies kussens: De Stoffenkamer

Volgend bericht
Vorig bericht

22 reacties op “Gezelligheid voor toekomstige cribs

  1. Ziet er leuk uit.
    Voor in ons 'nieuw' (lees kringloopwinkel) salon ben ik ook nog op zoek naar leuke stofjes om kussens te maken. Want zo zonder is het maar saai.
    Wat gebruik jij als kussenvulling? Een kussen of van die knuffelvulling?

Reageer