Getest: zonnecrème, deo en een tandenborstel

In het begin van de zomer bestelde ik bij Druantia enkele (voor mij) nieuwe producten. Producten die ik de hele zomer en herfst gebruikt heb en waar ik zo blij mee ben dat ik erover MOET schrijven hier. Hoppa, daar gaan we!

Zonnecrème Laboratoires de Biarritz

Oké, ‘t is misschien een beetje raar om nu nog te schrijven over zonnecrème, maar toch. Waarom ik zo enthousiast ben over de natuurlijke zonnebrandcrème – nu ja, eigenlijk is het een spray, maar zonnespray klinkt zo raar in mijn oren – met SPF50+ van dit merk? Hij laat geen strepen na. Geen. Strepen.

Sinds ik natuurlijke producten gebruik, heb ik wel al wat zonnecrèmes uitgeprobeerd. Velen daarvan beloven dat ze geen witte waas op je huid leggen, maar deze is de eerste (voor mij, wellicht zijn er nog, maar natuurlijk heb ik nog niet ELK merk in mijn kast gehad) die de belofte nakomt. Niet dat ik die witte waas zo’n ramp vind, maar geen witte waas vond ik ook best aangenaam, ja. En ah ja, ik ben afgelopen zomer geen enkele keer verbrand, dus ja, zijn functie deed hij ook goed.

Naast zonnecrème heeft het merk ook getinte gezichtscrème met SPF. En dat, beste lezers, is net wat ik al lang zocht (weet ge nog, “een crèmepje dat je op een werkdag en nog half in slaap gemakkelijk uitsmeert en dat een beetje beschermt tegen de zon”?). Ik gebruik een pompje van de natuurlijke zonnecrème en dit is wat hij doet:

 • hij trekt snel in
 • hij laat zich gemakkelijk uitsmeren
 • hij is licht getint dus zorgt voor een egalere teint
 • hij plakt niet
 • hij beschermt mij tegen de zon
 • hij veroorzaakt geen acne

Booyah!

Andere pluspunten: de producten van Laboratoires de Biarritz zijn biologisch gecertificeerd, niet op dieren getest, bevatten geen drijfgassen, zijn verpakt in gerecycleerd plastic, zijn onschadelijk voor het mariene ecosysteem en worden geproduceerd in Frankrijk. De zonnecrèmes zijn ook vegan.

Deo Salt of the Earth

Een nieuwe deo had ik nodig omdat ik er een wilde die ik gemakkelijk mee kon nemen en tussendoor even, zo onopvallend mogelijk, kon gebruiken. Dat kan immers niet met mijn zelfgemaakte deo (of toch niet met de smeerversie die ik standaard gebruik). Daarvan ondervond ik trouwens ook vlekken in mijn kleren door het regelmatigere gebruik – vlekken die weliswaar uitwasbaar zijn, maar ik vond het toch geen plezante ontdekking. En toen had Stefan nieuwe deo nodig en kocht ik voor hem de Salt of the Earth deo spray for men en voor mezelf de Salt of the Earth meloen-komkommer deo spray.

Geen spijt van, want:

 • hij verfrist
 • hij ruikt zo goed
 • hij bevat aluin, dat de transpiratie regelt zonder ze te blokkeren (en dat is veel gezonder)
 • hij bevat geen alcohol, ammonium of parabenen
 • hij laag geen witte sporen na op mijn kleding
 • hij bevat aloe vera sap en werkt daarmee verkoelend
 • hij is 100% natuurlijk en dierproefvrij
 • hij is vegan

De verpakking is van plastic en da’s de enige reden waarom ik hem voor mezelf enkel nog zou kopen in hoge deo-nood. Het flesje is wel hervulbaar, dus ik blijf het voorlopig wel gebruiken als verpakking voor mijn zelfgemaakte deo (een sprayversie dan hé).

Tandenborstel Boo

Over groene tandenborstels heb ik het al eens uitgebreid gehad en aan het lijstje van tandenborstels die ik al gekocht heb, kan ik nu dus ook de Boo toevoegen. Ik denk dat het mijn nieuwe favoriet is. Hij is namelijk even mooi als de Hydrophil want ook van bamboe, maar de haartjes zijn zachter, net als bij de Humble Brush, maar de Boo is minder verpakt dan de Humble. Hoera!

Boo’s pluspunten op een rijtje: (hoera voor opsommingen!)

 • Zachte haartjes van bpa-vrij nylon6 = minder milieubelastend dan gewone nylon, na gebruik te sorteren bij de recycleerbare plastics
 • Handvat van composteerbaar bamboe met FSC-label
 • Verpakking: een gerecycleerd en perfect recycleerbaar papiertje
 • Een deeltje van de winst gaat naar de Surfrider Foundation, die zich inzetten voor schone meren, rivieren, kuststreken en oceanen

We have a winner, denk ik dan.

 

En eigenlijk heb ik nog ‘t een en ‘t ander besteld, maar daarover schrijf ik een andere keer, want dat is hier intussen een serieus lange blogpost geworden, hé zeg.
Volgend bericht
Vorig bericht

6 reacties op “Getest: zonnecrème, deo en een tandenborstel

 1. Oh, super! Voor de zomer was het plan om op zoek te gaan naar ecologische zonnecrème, tijdens de zomer kwam daar helemaal niets van en bleef ik dan maar bij het merk dat ik kende, maar niet eco is. En nu bied jij de oplossing hier gewoon aan en moet ik voor volgende zomer helemaal niet meer op zoek, hoera! Merci!

 2. Goeie tips! Voor deo zweer ik al een paar jaar bij een aluinstick, maar ik heb wel ook graag nog iets handigs-voor-snel-tussendoor in mijn handtas mee. Dus ik ga ze eens bestellen (sinds ik die aluinstick gebruik heb ik die voor-snel-tussendoor trouwens echt veel minder vaak nodig dan toen ik vroeger een klassieke deo van dove of nivea gebruikte).

Reageer