Gerecykleerde wanten

Mijn slakkenwanten waren versleten, dus was het tijd voor nieuw gerief. Ik recykleerde een stukje van een fluwelen broek en een truitje uit teddyfleece. Beide kledingstukken lagen al lang op de recykleerstapel, en nieuwe wanten had ik al een tijdje nodig, maar pas recent legde ik de twee eens naast elkaar en zag ik dat het wel schoon zou kunnen worden, dat huwelijk van twee materialen en kleuren. Ik ben in een grijze periode, en een streepje rood is altijd schoon.

Uiteindelijk puzzelde ik met wat ik had. Ik kreeg uit het truitje net twee lagen teddyfleece (twee lagen = extra warmte!) voor bovenkant en onderste stuk van de onderkant, en uit de broek haalde ik een enkele laag ribfluweel voor goeie grip op het fietsstuur. Aan de polsen zijn ze extra lang, en ook dat is echt perfect voor op de fiets.

gerecykleerde-wanten
wanten-broek-truitje-recykleren

Vorige week stelden de plots gezakte temperaturen ze meteen op de proef. Resultaat: helaas houden ze mijn handen niet enorm lang zalig warm tijdens het fietsen. Maar gezien het materiaal is dat ook niet zo verwonderlijk, dus ze mogen wel blijven. Sowieso. Al was het maar omdat het zo’n schoontjes zijn geworden.

gerecykleerde-wanten-zijn-dik-oké

Patroon: Purl Soho mittens (enige aanpassing: biais aan de rand)
Materialen: gerecykleerd

Volgend bericht
Vorig bericht

7 reacties op “Gerecykleerde wanten

Reageer