Gerecykleerd: nummer 8

Dat gaat hier goed vooruit, met al dat recykleren – ik verschiet effenaf van mezelf!

Deze keer knipte ik een oud laken in flarden vaneen. Sinds ik dit op Pinterest had zien passeren, had ik namelijk het idee om van een laken een badkamermat te maken. Dat hadden we nog steeds ‘nodig’…

bal in wording

Ik maakte mijn gigantische bol op deze manier. Het gebruik van mijn kartelschaar zou het uitrafelen moeten beperken… (werkte niet tijdens het maakproces, alles hangt vol) En eigenlijk had ik gedacht om de mat te haken, maar ik vreesde dat dat moeilijker zou gaan gezien het basismateriaal, dus gebruikte ik 12 mm dikke breinaalden. En zo was het klusje vrij snel geklaard.

garen-laken

Het resultaat: een zodanig comfortabele lap gebreide stof dat ik hem bijna eerder als kussen voor op de harde stoelen dan voor op de grond zou gebruiken… Wordt dus ooit vervolgd!

mat3
mat1
mat2
Volgend bericht
Vorig bericht

21 reacties op “Gerecykleerd: nummer 8

  1. Oooooh zo netjes!! Ik was een paar maanden geleden ook begonnen, maar dan rond en dat is wat mislukt, dus dat ligt ergens in een hoekje. Maar nu ik dit zie, wil ik het uithalen en recht opnieuw beginnen. Echt mooi!!

Reageer