Gerecykleerd (1+2+3)

In het kader van de recykleerveertiendaagse van Boomie maakte ik enkele weken geleden van een kleedzak een draagbaar kleedje.

Oké, veel recykleren is daar niet aan. Maar goed, iets ondraagbaars (uit de Kringwinkel) werd iets draagbaars, daar gaat het toch om he.

kleedzak

kleedje

Ik twijfel nog over de lengte, en misschien zou een applicatie of een ander versieringske niet misstaan, maar goed, voorlopig blijft het een simple green dress 🙂 (eventueel in combinatie met een broek op de talrijke frissere dagen van deze zomer…)

Toen ik gisteren bovenstaande foto’s aan het bebloggen was, dacht ik: Kelly, ge zout beter eens écht beginnen recykleren. Die stapel tweedehands en oude kleren wegwerken, jeweetwel. Dus verongelukte ik me bijna door die stapel in één keer van de trap te willen dragen, hield ik dit modelletje in mijn achterhoofd en koos ik dit kleedje uit de stapel:

blauwtje

Nu moet u weten, dit kleedje heeft al vanalles meegemaakt. Ik weet niet meer exact van wie het ooit was, maar het zat eens in een zak vol kleren van iemand die haar kleerkast had uitgemest… Ik vond het geen geweldig prachtig stofje én eigenlijk ook wel iets vies (100% polyester…), maar kom, niet iedereen is perfect. Oorspronkelijk was het een lang kleedje, ‘t kwam tot op de grond. Tot ik er enkele jaren geleden, tijdens één van mijn eerste recykleerbevliegingen, een stuk afknipte, scheef ja, iets in mijn hoofd vond dat blijkbaar een leuk idee. Omzomen, daar deed ik nog niet aan mee wegens gebrek aan een degelijke naaimachine.

Maar zoals te verwachten verdween het kleedje alweer in de kleerkast, niet zozeer omwille van de scheefheid of de niet-omgezoomdheid, eerder omdat het bovenstukje toch echt niet goed zat. Te hoog, te verstikkend, zo’n dingen, ik kan daar niet tegen. En ik durfde er niet aan te knippen 😉 Oh, en ook omdat het toch te kort was uitgevallen (een lintmeter had ik toen blijkbaar ook nog niet).

Maar gisteren deed het kleedje zijn comeback. Bovenstukje eraf, een blote-buik-topje (i.e. toch te kort om zo te dragen – trouwens ook gekregen) eraan, knipperdeknip, naaierdenaai, op een half uur was ‘t gefixt. Nog steeds te kort, maar goed, met een broek / lange rok eronder kan ik er toch mee op straat komen.

blauwkleedje

En weet ge wat? Ik ben er enorm blij mee! Een nieuw kleedje voor 0 euro, plezant toch? 🙂

En om de avond gisteren af te sluiten stikte ik ook nog gauw een rekkertje in de broekspijpen van een supercomfortabele broek van een nicht die lang geleden eens haar kleerkast uitkuiste. Maar aangezien ik veel kleiner ben en ik eens geen zin had om ze kapot te lopen, moest ze ofwel ingekort ofwel berekkerd worden. Zonde dat ik zoiets simpels zo lang op de stapel heb laten wachten…

rode broek

Volgend bericht
Vorig bericht

14 reacties op “Gerecykleerd (1+2+3)

  1. Kei schoon gedaan! En ik ken beide scenario's ook 🙂 een stom gat ergens in stoppen, dat duurt veel langer dan iets nieuws maken, dat is dan ook meestal niet zo leuk als iets nieuws maken :). Ik heb hier ook nog enkele topjes liggen waar ik een juk van wil maken zoals jij hier gedaan hebt, maar ik wacht er ook steeds mee, "misschien krijg ik nog een beter idee" of "misschien ga ik het dan toch nog niet dragen",of…. excuses-excuses 🙂 Maar door jou geslaagde remake ga ik er misschien ook eindelijk eens aan beginnen 🙂

  2. Amai, zo goed gelukt allemaal! Ik ben vooral fan van het eerste kleedje. Zo'n kleedje past echt perfect op die zwarte broek!

    Ik heb een tijdje geleden ook een rode broek gekocht, maar ik weet écht niet hoe ik het moet dragen. Ik heb het gevoel dat daar niets op past… En die broek zit ook zooo zalig hé! Misschien een domme vraag, maar met welke kleuren draag je die broek?

  3. Op een rode broek kun je zwart, grijs en wit dragen?

    Erg leuk dat je zelf van die mooie jurkjes kunt maken! Lijkt me heerlijk om ook te kunnen! Nu ga ik toch eens anders naar oude kledingstukken kijken..

  4. Bedankt voor je reactie 🙂 Ik denk dat het vooral aan mij ligt. Ik ben het niet gewoon om felle kleuren te dragen en dan denk ik waarschijnlijk dat ik er raar uitzie ofzo (typisch mij). Ik moet gewoon wat wennen aan zo'n rode broek denk ik 😉

Reageer