Gelukkig zijn er nog boeken

Vorige week zat ik samen met een ex-studiegenote op de trein. Het was lang geleden dat we elkaar gezien hadden. Waar ze nu mee bezig was, wilde ik weten. En helaas, ook bij haar verloopt de zoektocht naar een job niet zo vlot als gehoopt.
Masters in de taal- en letterkunde.
Spijt over mijn studiekeuze? Nee, dat niet. Maar het is soms verbijsterend. 19 jaar ben ik naar school geweest, en de wind heeft altijd meegezeten. Mijn leergierigheid heeft altijd goeie punten met zich meegebracht, mijn motivatie en inzet zorgden ervoor dat ik afstudeerde met grote onderscheiding. Welnu, ik heb er nog niet veel aan gehad, beroepsgewijs dan. Er werd mij wel voorgesteld om te doctoreren, maar mijn promotor verliet door omstandigheden vroegtijdig de universiteit, waardoor het hele plan afgeblazen moest worden. Het eerste pechgeval in de lange rij die nog zou volgen, zoals achteraf bleek.
Het komt wel goed, daarvan ben ik overtuigd. Al was het maar omdat ik in al mijn koppigheid mijn naam (Kelly zou staan voor ‘oorlog, strijd, krijger’) eer wil aandoen.
In de tussentijd haal ik voldoening uit mijn tijdelijke job en mijn vrijwilligers’jobs’. Van die laatste kan je financieel misschien niet leven, ik draag wel zo actief mogelijk mijn stenen bij aan een groenere, duurzamere maatschappij. Hoera hoera.

“Gelukkig zijn er nog boeken”, concludeerde ik het gesprek met die ex-studiegenote. Ik zei het eerder al lachend, maar eigenlijk is het zo waar, bij momenten.

Et voilà, bij deze moge het dus duidelijk zijn dat ik ook niet altijd loop te huppelen. Naar ‘t schijnt zijn sommige bloglezers het soms eens beu om bijna uitsluitend positieve dingen te lezen… 
Deze was dus speciaal voor hen 😉

Volgend bericht
Vorig bericht

16 reacties op “Gelukkig zijn er nog boeken

 1. Je blogje had van mijn hand kunnen zijn, exact dezelfde situatie, op het diploma na dan…
  en inderdaad, gelukkig zijn er nog boeken! 🙂
  En alhoewel het eens een dagje minder gaat, besef ik ook dat deze periode, met veel tijd enruimte, misschien nooit meer terugkomt in mijn leven! Dat helpt om er ook van te genieten! 🙂

 2. Hier nog zo'n Taal & Letterkundige. 🙂 Maar ik ben uiteindelijk nog geëindigd met een extra TEW-diploma (Cultuurmanagement). Dat heeft mij wel serieus geholpen, zo'n extra praktisch diploma erbij. En nog een tip: heel veel stages doen! Helpt altijd, staat mooi op je cv, en je laat zien dat je veel ervaring wil opdoen (en al hebt opgedaan).

 3. Aha, dus goed dat ik iets anders ben gaan doen? Allez, da's overdreven. 't Is ook wel wat jammer dat ge niet hebt kunnen doctoreren, maar er zullen zich in de toekomst zeker nog goeie kansen aanbieden voor u, Kelly! Daar heb ik een goei oog in 🙂 En af en toe een beetje zeuren, dat mag he. Het is toch úw blog, dus gij kiest wat ge erop zet 🙂

  1. Oh nee Kelly! Ik heb mij verkeerd uitgedrukt. Ik dacht dat je zelf gezegd had dat je af en toe wel eens mag zeuren, maar ik heb dat dus gewoon helemaal fout gelezen en gewoon zelf zo geïnterpreteerd. Ik vind ook (helemaal!) niet dat ge bent aant zeuren, moest het zo over gekomen zijn!

 4. Niet gemakkelijk, kan ik mij voorstellen. Veel stages doen, idd. maar dat is financieel niet zo makkelijk. Ik heb redelijk wat vrienden met jouw diploma. De meesten zijn leerkracht of geven lessen nederlands aan anderstaligen…

 5. we duimen mee! (als pol & soc'er denk ik overigens regelmatig "had ik maar iets praktischer gestudeerd, zoals talen ofzo" – maar heb sinds afstuderen al veel chance gehad op de arbeidsmarkt, het kàn!) Geniet in tussentijd vooral ook veel van de extra tijd (als die er is) – ondanks een toffe job steekt dat voltijds bureau zitten toch rap tegen…

 6. Het is soms zo stom hé. Ik ben al zo lang aan het sukkelen om een diploma te halen en wie weet ga ik in mijn sector nog eens geen werk vinden. Maar ik ben er zeker van, dat ge uw perfecte job nog wel zult vinden. Gij zijt zo'n sterke madam, ge vindt wel de juiste draai 🙂

 7. Ha, welke talen? Hier ook eentje,en gelukkig nog nooit en dag zonder we gezeten. Ik weet ook zeker dat jij wel een job zal vinden die jou aanstaat. Het talent spat hier verdorie van het scherm!

 8. Hier ook zo'n mastertje. Ik heb (10 jaar geleden) van mijn hobby mijn beroep kunnen maken (jeugdwerksector) en ben daarin doorgerold naar een communicatiefunctie. Nu volg ik alsnog mijn kinderdroomhart en studeer via afstandsonderwijs voor leerkracht lager onderwijs… Het kan verkeren 🙂
  Ik duim voor een toffe job voor jou!
  Ps: Bij JES Brussel zoeken ze nog een communicatiemedewerker, is dat een richting is die je uitwil?

 9. Hey, ik zit ook nog altijd in hetzelfde schuitje. Ben al vanaf dat ik afgestudeerd ben aan het 'jobhoppen' op zoek naar de droomjob. Ik heb nu ook een tijdelijke job tot ik moet bevallen & daarna zie ik wel weer. Ben ook nog met de lerarenopleiding bezig en grote kans dat ik in het onderwijs mijn geluk verder ga beproeven. Wie weet is dát dan de droomjob voor mij 🙂

Reageer