Geef jij ook een stukje van jezelf cadeau?

De Sint is hier al weken geleden gepasseerd, maar onlangs passeerde hij eindelijk ook in de rest van het land. Tijd om te beginnen aftellen naar de eindejaarsfeesten, inclusief lekker eten van (meestal) dames die zich uitgesloofd hebben, gezelligheid om de donkere dagen te verlichten en bezoekjes van vrienden en familie. En cadeautjes. Natuurlijk horen er cadeautjes bij.

Ook dit jaar weer probeer ik wat dingen zelf te maken. Niet alles, niet voor iedereen, want niet iedereen apprecieert dat. Dat respecteer ik, braaf als ik ben. Maar aan bepaalde mensen geef ik wel graag een stukje van mezelf cadeau. De Kringwinkel hoopt ook dat veel mensen een stukje van zichzelf cadeau geven en lanceerde daarom het initiatief Een stukje van mezelf. Via de website kan je ook tags downloaden om aan je cadeautje te hangen.

stukje-van-mezelf
In de lokale Kringwinkel zou ik in feite een workshop gegeven hebben om met een paar creatievelingen zelfgemaakte cadeautjes te maken. Door tijdgebrek (voltijds werken is soms toch a bitch!) heb ik helaas moeten annuleren, maar gelukkig heb ik een blog waar ik raprap wel wat ideeën kan delen.Stap 1: Koop voor jezelf mijn boek! Hoppakee, direct een kleine honderd ideeën om zelf dingen te maken. Behalve de ingrediënten van de zelfmaak-voor-het-lijf vind je de grondstoffen gemakkelijk in de meeste Kringwinkels. Leuk om te maken voor anderen:

  • Een handtas uit een trui. Misschien een goeie foute trui?
  • Upcycled juwelen. Ja, in het meervoud, want dit is zo goedkoop en zo gemakkelijk dat je meteen een arsenaal kan knutselen.
  • Strikjes uit dassen. Als haarspeldje, broche of kettinkje, bijvoorbeeld.
  • Vloeibare zeep in een mooi flesje.
  • Een winterse scrub met meer suiker dan zout, een goeie smak kaneel en een vleugje appelsienolie. Oh, en eventueel wat gember, yum.
  • Een hand-of voetcrèmepje, altijd welkom in dit seizoen.
  • Een boekenbewaker. Rawr!
  • Snelle herbruikbare boodschappentasjes. Ge kunt er niet genoeg hebben!
  • Een etagère. Tja, een klassieker in het upcyclingwereldje, maar misschien heeft je (schoon)mama nog geen exemplaar? Maak een extra kitcherig feestelijk exemplaar, met bordjes met gouden randjes en over the top champagneglazen.


Vergeef me alsjeblieft deze schaamteloze reclame. Maar ik ben gewoon nog altijd zo blij met dat boek. En dus hoop ik ook dat jij en jij en jij daar het maakplezier en upcyclingvertier leren kennen en delen met geliefden. Het zijn koude tijden (mijn vingers en tenen weten dat!), dus laten we elkaar verwarmen met liefdevolle cadeautjes. Een kleine moeite, meer blijheid.

Een stukje van jezelf hoeft natuurlijk niets materieels te zijn. In het verleden maakte ik al tegoedbonnen voor etentjes, gezellige namiddagen en een avondje babysitterij terwijl de ouders zelf naar de cinema konden met de tickets die we hen gegeven hadden. Hebben we niet allemaal gewoon af en toe wat tijd nodig? Tijd om samen te zijn, leuke dingen te doen, mooie dingen te zien. Ook dat is een stukje van jezelf geven.

Oh, en like de Facebookpagina Een stukje van mezelf, als je ook vindt dat een cadeau geen / niet te veel geld hoeft te kosten en je graag even stilstaat bij de impact van wat je geeft.

Veel geefplezier!

Volgend bericht
Vorig bericht

Reageer