Gastblog: Stefan test een Mighty Wallet

Vandaag laat ik het woord aan Stefan, en wel voor een review over een portefeuille. Dit bericht verschijnt ook op de StyleMeGreen-blog, dus reageer gerust ook daar ;-)In maart heeft Kelly mij een portefeuille overhandigd om te reviewen. Tot voor kort had ik echter nooit de tijd genomen om mijn standpunten met betrekking tot portefeuilles, portemonnees en ander geldbeugelderij uit te werken. Het schrijven van deze tekst is dus verre van evident voor mij.

Ik had het ook al veel eerder moeten doen, maar daar heb ik een prima excuus voor. Ik kan immers de bouwkwaliteit van een product niet beoordelen in een tijdspanne van enkele dagen of weken. Geen idee hoe dat bij vrouwen gaat (hoewel ik een lichtgrijs vermoeden heb…), maar ik vind dat een portefeuille iets is dat jaren moet meegaan.

Dus, een portefeuille-reviewer is nooit te laat noch te vroeg. Hij komt precies wanneer hij het gepast acht.

De portefeuille in kwestie

De portefeuille in kwestie is een “Mighty Wallet“, te koop bij Trashilicious.

Deze is gemaakt uit Tyvek, een materiaal dat waterdicht, sterk, licht en bedrukbaar is. De mijne heeft een landkaart-thema, maar er zijn nog een boel andere prints verkrijgbaar.

Op het moment van schrijven worden deze verkocht voor 13,50 euro per stuk, ongeacht de opdruk.

Dagdagelijkste portemonetische kwaliteiten

De Mighty Wallet is nogal eenvoudig van opzet: twee grote vakken en twee kleine vakken. In de kleine vakken kan je dingen ter grootte van een bankkaart kwijt. De grote vakken zijn er om papieren (geld) in op te bergen. Er is geen plaats voor munten.

Dit lijkt misschien een beetje aan de simpele kant, maar dat moet dan ook want ik ben een man. In de praktijk betekent dit dat de portefeuille steeds enorm licht en dun is en dus zonder ongemak in de achterzak kan worden gedragen.

De enigszins ludieke print blijkt vaak reacties uit te lokken bij de medemens, velen denken immers dat het een echte landkaart is. Laten we daar even (in spreektaal) dieper op ingaan:

 • Alé, voor ‘t geen ne GPS nu nog kost, seg…
 • Waar gade naartoe e?
 • ‘k Ga efkes die landkaart in het handschoenkastje steken e.
 • Goh! Da’s ne portemonnee!?
 • Welk land is da op die kaart?
 • Waarom loopte gij al de gansen tijd met een kaart rond?

In de praktijk houdt de belofte van stevigheid effectief stand. Na enkele maanden gebruik heb ik zeker niet het gevoel dat het boeltje uit mekaar gaat vallen.

portefeuille

 

Ecologische overwegingen

Volgens de website zou ongeveer 25% van het bronmateriaal van de portefeuille gerecycleerd moeten zijn.

Toch is Tyvek een synthetisch product gemaakt op basis van petroleum. In theorie kan het gedowncycled worden naar synthethische houtvervangers, maar dan moet je wel zelf even contact opnemen met de Europese vertegenwoordiger (Luxemburg) om te vragen wat ze voor jou kunnen doen, want het mag niet in de PMD-zak.

Ik neem aan dat de ontwerper goede bedoelingen heeft, maar de praktische uitwerking van het ecologische aspect is nogal vaag.

Ideaal gezien zouden we het maken van afval moeten vermijden, maar upcycling is misschien een realistischere aanpak voor mensen die een stapje verder willen gaan. Zo zijn er bijvoorbeeld portefeuilles van gebruikte binnenbanden verkrijgbaar bij Trashilicous.

Conclusie

Een stevige, minimalistische portefeuille met een interessante opdruk en een lage prijs is een leuk idee. In de praktijk beperkt het ecologische aspect zich tot het feit dat de Mighty Wallet voor 25% uit gerecycleerd materiaal bestaat, in elk geval beter dan niets hé.

Volgend bericht
Vorig bericht

6 reacties op “Gastblog: Stefan test een Mighty Wallet

 1. Ik heb ze ook al eens in ne winkel zien liggen, maar heb ze toen niet in de handen genomen en ik dacht 'wie maakt er nu portefeuilles in karton/papier'? 😉
  Als vrouw zijnde, vind ik persoonlijk dat er te weinig plek in is! 😉
  Ik reageer hier, want ik wilde ook even zeggen dat je nieuwe banner (of hoe noemt ge da?)met rokje bovenaan erg leuk is 🙂

 2. Zou ideaal zijn voor de jongens, maar je raad het al die hebben er al een, gemaakt uit hun kapotte lievelingsjeans ( ik verwerk dat tot op de centimeter :-)). En hoe eenvoudig, hoe liever.
  Die fietsbanden vind ik ook altijd facinerend om mee aan de slag te gaan, alleen heb ik nog niet de juiste manier van stikken gevonden. We fietsen hier dagelijks met 5, dus zo een band is hier af en toe aan de orde.En bedankt om ons bewust en allert te houden om onze planeet toch een beetje te leren koesteren, chapeau voor jullie beiden!
  Ha ha, ik vind uwen banner ook de max, zo schoon en zo mooi groen hé

 3. Het merk Freitag maakt tassen etc en ook (grote) portefeuilles uit oude zeilen van vrachtwagens, als riem voor de tassen gebruiken ze oude autogordels. Upcycling, hoera! Maar wel prijzig.

Reageer