Fretten, krijgen, arbeiten & voldoening

Afgelopen weekend werd ik omgeven door de mensen die mij het dierbaarst zijn. Mensen die samen met mij mijn geboortedag vierden, met du vin, du pain et du boursin op zaterdagavond, met een uitgebreid ontbijt op zondagochtend en met hapjes en een goe pak friet (zelfgesneden door mijne pepe / peter) op zondagavond. 
Er werd dus wel wat afgegeten dit afgelopen weekend. Gelukkig niets weggesmeten, nee, zo zijn we niet he. En ook: mijn jungle groeide met 4 planten (joepie!), mijn spaarboekje groeide eveneens (altijd leuk) en ik kreeg ook nog iets anders, maar daarover later meer – kwestie van op een later tijdstip nog blogmateriaal te hebben hé.
Maar maar maar: ik kreeg ook een huis! Niet zomaar een huis, maar effenaf een vogelhuis, gefabriceerd en geïnstalleerd door mijn stiefpapa. Ik ben er alvast heel blij mee, hopelijk de vogeltjes ook 🙂

En al die positieve evenementen zorgden ervoor dat ik maandag een energieboost kreeg en mij in/op de tuin stortte. En dat gaf mij op zijn beurt dan weer zoveel voldoening. Want ons tuintje lag er maar verwaarloosd bij, van voren tot achteren. Schandalig! 
Zo voldaan voelde ik mij, dat ik rotte bladeren en nog rottere peren van het grasperk had geharkt en naar de composthoop had gesleurd, ons terrasje helemaal had opgeruimd, zodat we er vanaf nu gezellig – eventueel met een dekentje – kunnen zitten (‘t is overdekt en redelijk windvrij), hier en daar al wat takken had gesnoeid en begonnen was met het leeghalen van het deel dat moestuin zal (of zou moeten) worden.

En ik maakte uiteindelijk kennis met een van onze buurkatten. Na een paar uurtjes in de tuin had ik blijkbaar haar vertrouwen gewonnen en kwam ze zich tegen me aan vlijen en bleef ze maar kopjes geven (ofwel had ze gewoon heel veel honger, dat kan ook). Zo’n leuke kat!

Bon, ik ga de lente nog wat gaan roepen! Onze tuin is er bijna klaar voor, en ik ook.

Volgend bericht
Vorig bericht

5 reacties op “Fretten, krijgen, arbeiten & voldoening

  1. Nog gefeliciteerd me je verjaardag. Lekker dat je de tuin al lente klaar gemaakt hebt 🙂
    Ik hoop dat het vogelhuisje hoog genoeg is dat de kat er niet aan kan.. Appels doen het ook altijd goed in z'n huisje trouwens. Ze pikken dat helemaal uit de schaal, heel kunstig.

  2. Josine, ik denk dat het vogelhuis wel hoog genoeg is, maar ik zal 't wel eens in de gaten moeten houden, want we hebben wel vaker katten op bezoek…
    Bedankt voor de appeltip, dat wist ik niet!

Reageer