Een paar maanden geleden kocht ik een kilo diepvriesframbozen tijdens mijn middagpauze. Avontuurlijke middagpauzes heb ik toch, hé? Ik dropte de zak in de diepvriezer op het werk, omdat ik zelf geen diepvriezer heb. Bedoeling: gedurende de komende weken af en toe een handje diepvriesframbozen uithalen om de ochtend nadien in een smoothie te draaien.
Maar je weet hoe dat gaat: je werkt laat, je vergeet de frambozen, je bent moe, je wil gewoon zo snel mogelijk naar huis … De zak geraakte in mijn mentale vergeethoekje. Onlangs dacht ik dat het misschien toch weleens tijd werd om die zak te laten slinken. Niet handje per handje, maar in iets grotere hoeveelheden, om collega’s die ook van de diepvriezer gebruik willen maken niet te ambeteren. Een soort van haverpap werd het: van de soort die je van de avond tevoren prepareert en ‘s ochtends gewoon binnenlepelt. Hashtag wreedhandig!
Nodig voor 1 heel grote portie of 1 kleinere portie en een tienuurtje
- 1 cup frambozen (ontdooid of vers)
- 1 cup plantaardige melk
- 1 cup havervlokken (of havermout)*
- 1 el chiazaad (als je het niet gebruikt, raad ik aan om minder melk te gebruiken)
- toppings: vers fruit (banaan, nog meer frambozen, blauwe bessen, aardbeien …), granola of muesli, haver- of tarwezemelen, gehakte noten …
Zo maak ik het
Meng de vier ingrediënten de avond tevoren. Zet in de koelkast. Werk eventueel de volgende ochtend af met toppings.
* Over het verschil tussen havervlokken en havermout had ik het al eens in een blogpost over granola.
Leuk recept! Ik dropte (ik eet amper nog havermout, moet er dringend terug mee beginnen) vaak enkele diepvriesframbozen in mijn warme havermout. Die warmen dan net genoeg op. 🙂
Ik ga het straks klaar maken voor morgen vroeg.
Hier staat er ook alweer een portie klaar 🙂 Ik hoop dat het jou even goed zal smaken!
Het heeft gesmaakt,beetje wennen dat er geen suiker in zat maar goed te doen.Had geen chiazaad in huis maar miste dat niet.Heb pas een doosje frambozen uit eigen tuin van iemand gekregen dus we kunnen weer wat vitaminen smullen.
Oh ja, dat kan wel zijn. Ik ben het intussen al zo gewoon om geen (of eigenlijk: véél minder) suiker te eten dat dit voor mij best zoet was, met al dat zoete fruit 🙂 Anderzijds: ik gebruik meestal rijstmelk, en dat is wel vanzelf al vrij zoete melk, ook al bevat die geen toegevoegde suikers. Welke melk heb jij gebruikt?
Mijn dochter had een staaltje van kokosmelk bij maar ik ga in de winkel eens kijken voor rijstmelk.
Het ziet er alleszins heel lekker uit!
Ha, moet ik onthouden voor als ik weet dat het de volgende ochtend rushen wordt: avond ervoor dit klaarzetten in de frigo en dan kan ik gewoon rustig op de trein eten.
Wel grappig dat jullie een diepvries op het werk hebben, nog nooit gehoord 🙂
Een cup, hoeveel kan er daar ongeveer in? 🙂
250 ml! 🙂 (officieel 238 ml)
Thx! Handig voor het boodschappenlijstje 😉