Flits

Zondagochtend, half negen. Na een korte nacht strompelt ze de trap af. Haar rechtervoet is buiten dienst sinds ze de avond voordien ten gevolge van een verwachte doch beter uitgebleven woede-uitbarsting de drang gevoeld had om de muur neer te schoppen. Een dikke teen met een dikke buil. Urenlang had het gevecht met haar Viking, de naaimachine, geduurd. Machinenaalden waren gebroken, stof verscheurd, biaislint vervloekt, kopspelden te zwak gebleken, naden losgetornd en de naaimachine naar de rotste gebieden in de hel gebruld. Ze moest die belachelijk eenvoudige ovenwanten afwerken. Het gevoel was onbedwingbaar. De laatste mogelijke oplossing tot redding zocht ze in een fles. De zoete geur en de warme nasmaak van de jenever kalmeerden haar. Nu ja, eventjes toch. Tot ze uit haar voegen barstte en de dikke teen het slachtoffer werd…
Die gedachten flitsten in mijn hoofd toen ik bovenstaande ‘stand van zaken’ zag. Eigenlijk staat die fles daar gewoon omdat ik haar hervul met water voor mijn babyplantjes, die op de vensterbank naast mijn machines staan. Jenever wordt liever gedronken in combinatie met een Desperate Housewive-ke, u weet wel, om het wanhopig wijf-gehalte compleet te maken 😉

De ovenwanten waarvan sprake werden trouwens zonder al te grote problemen afgewerkt. Foto’s binnenkort op uw scherm!

Volgend bericht
Vorig bericht

9 reacties op “Flits

  1. Muahaha, ik dacht juist hetzelfde als juffrouw Sanseveria! Maar een jeneverke bij Desperate Housewives? Dan zou een wit/rood wijntje of ne rosé daar toch beter bij passen vind ik!

    1. Allez, ben ik zo doorzichtig en voorspelbaar en al? 😉

      En ja, een wijntje zou daar inderdaad ook nog bij passen. Ik ben geen moeilijke he. Of toch niet op dat vlak 😉

  2. Ik was er nochtans mee weg. Aan jenever had ik in zo'n situaties nog niet gedacht. Mmm nu ge het zegt. Nee, hier wordt dat ook alleen maar gedronken op café.
    Ik ben al benieuwd naar je ovenwanten. Ik had er al eens ooit gemaakt, maar die zijn niet warmtebestendig genoeg. Alles komt er gewoon door, zelfs een keukenhanddoek ik effectiever.

Reageer