Fietsen in Gent…

Dat zal ik de eerste dagen niet meer kunnen doen, want het is zover… Na 3,5 jaar of 7 semesters pendelen naar Gent is mijn fiets gestolen. Althans, hij bevond zich vanmorgen niet meer waar ik hem het laatst had geparkeerd. Nu, de fiets zelf had ik gekregen, dus die heeft me geen geld gekost, maar er hangt wel emotionele waarde aan. De ketting daarentegen, ja, daarvoor heb ik zo’n 3,5 jaar geleden redelijk veel voor betaald. Want iedereen weet dat fietsen regelmatig gestolen worden in Gent, dus had ik me een duur slot gekocht. Maar woensdagavond, na een infosessie die had geduurd tot acht uur, was er geen plaats meer in de fietsenrekken voor het station van Gent-Sint-Pieters (er zijn er veeeeeel te weinig!!), dus bond ik hem gewoon ‘aan zichzelf’ vast. Maar ja, zo’n fiets is snel in een busje geplaatst natuurlijk… Eigen schuld? Misschien wel. Maar het niet vinden van een plaats in een fietsenrek hoeft toch niet bestraft te worden met diefstal? Of toch niet in mijn wereld…
Ik had bijna geweend. Die vuile criminelen! 
Gelukkig heb ik nog een fiets bij mijn vriend staan. Die gebruik ik regelmatig als ik bij hem ga, voor als we op (in mijn geval dus schoon-)familiebezoek gaan, of als we eens ‘s avonds samen weg gaan. Dus misschien moet ik die dan maar binnenkort eens naar Gent meenemen. Maar dan moet ik natuurlijk eerst weer een goed fietsslot kopen. 
Volgend bericht
Vorig bericht

7 reacties op “Fietsen in Gent…

 1. Je hebt waarschijnlijk wel goed rondgekeken, maar soms zijn er grapjassen die gewoon een fiets verstoppen.
  Heb je aangifte gedaan bij de politie?
  Wij hebben indertijd mijne vriend zijn fiets na diefstal eens teruggevonden, gewoon met een ander slot eraan.
  Gelukkig hadden we aangifte gedaan, want zo konden we bewijzen dat de fiets van hem was en hebben de flikken het nieuwe slot dat eraan hing laten doorzagen.

  Ikzelf had dat niet door dat dat echt een goed slot moest zijn in Gent. Ik had een oude fiets paars geverfd en met reflectorband sterren gemaakt en gans die fiets versierd. Keiveel werk, maar ik was er zo blij mee. Na enkele uren was hij gepikt, the beginning of my kot-life.
  Hem nooit meer teruggezien, en gelukkig was de rest van mijn kottijd plezanter.

  Ik vind het sneu voor je dat je fiets is gestolen. Hopelijk kan je snel weer fietsen in Gent…

 2. Ik heb (nog) geen aangifte gedaan, omdat ik (op een forum – een meisje haar fiets was ook gestolen en vroeg wat te doen, vele mensen reageerden) gelezen heb dat de politie 'lacht' met gestolen fietsen en er dus toch geen actie ondernomen wordt… Ik had al gedacht om eens naar het Fietsdepot in Gent te gaan…

 3. ze gaan idd niet actief op zoek, maar met ons hebben ze toen toch niet echt gelachen. Ze hebben gewoon zo een pv'tje opgemaakt, dat was 5 minuten werk, maar achteraf bekeken was het toch een chance.

 4. ik ben een pendelaartje en neem altijd braaf de trein en tram, of ik ga te voet. ik moet namelijk niet zo ver stappen en de tramverbinding is vrij goed. maar als ik dan de fietsende gentenaar zie, ben ik altijd een beetje jaloers. had ik ook maar een fiets in gent. tot ik de "mijnefietsisgepikt"verhalen hoor!

Reageer