Feestmenu voor curieuzeneuzemosterdpotjes

Ik had gedacht om een paar mogelijke vegetarische kerstmenu’s op te stellen, ter inspiratie. 
Maar ik heb mij bedacht.
Want eigenlijk vind ik dat nogal moeilijk. Zoveel mondjes, zoveel smaakjes, zoveel datlustikniet-jes, toch?
(ik verwijs u wel met plezier naar hier door)
Maar wat wel gemakkelijk is: ik vertel gewoon wat ik eet met de feestdagen! Gemakkelijk voor mij en eventueel nuttig voor u. 
Vorig jaar aten we op kerst- en oudejaarsavond op verplaatsing, dit jaar is dat opnieuw het geval. Maar sowieso nemen we ons eigen eten mee. Ik verwacht niet van mijn stiefmama / schoonmoeder / mama dat ze speciaal voor ons vegetarisch / zuivelvrij / enkel met eieren van kippen uit een tuin / suikervrij kookt / bakt. Dat betekent: thuis de voorbereidingen doen, het afbakken / opwarmen gebeurt in de (microgolf)oven van de gastvrouw.

Kerstavond (whaaa, dat is al morgenavond!)
Voorgerecht: samosa’s van wortelcouscous en rode linzen (recept op pagina 15 hier) en wat simpele toastjes met Faux Gras de GAIA
Hoofdgerecht: Biscuits & Gravy (veel champignons + veel saus = favorietje van hem)
Dessert: wellicht deze hazelnoot-chocoladetaart (maar zonder suiker en met zelfgemaakte hazelnotenmelk)

Tweede kerstdag
Voorgerecht: wellicht enkel wat toastjes met Faux Gras, want ik moet die dag werken en ik vind het dessert belangrijker 😉 
Hoofdgerecht: de rest van de Biscuits & Gravy (want ik maak meestal meteen een portie voor 4, een kwestie van energie- en tijdsbesparing) 
Dessert: chocolate fudge bites (veel te lang geleden dat ik die gegeten heb!)

(En met oudejaarsavond? Dat zal afhangen van wat er die week in het groentepakket zit)
Geen zeven gangen (dat krijg ik toch niet op), geen moeilijke recepten, enkel seizoensgroentjes (of een enkele diepgevroren biogroente) en zo veel mogelijk biologisch. En lekkerlekkerlekker, want dat blijft uiteraard de belangrijkste voorwaarde. 
Volgend bericht
Vorig bericht

4 reacties op “Feestmenu voor curieuzeneuzemosterdpotjes

Reageer