Fair Wear Friday: formal maar toch een beetje casual ofzoiets

Dat het alweer een tijdje geleden is dat ik een FWF outfit deelde, ja! Schandalig, ja, als een van de initiatiefneemsters. Ik heb natuurlijk wel goeie excuses, de voornaamste zijnde: ik ben tegenwoordig bezig met andere dingen dan outfits laten fotograferen. Zoals: den bouw! Man man, daar kruipt nogal wat tijd in, mocht je het je afvragen (natuurlijk niet, want dat weet iedereen – inclusief de drie jaar jongere Kelly, MAAR TOCH).

Maar toen dacht ik plots: dedju, ik draag toch eigenlijk gewoon elke dag een zo fair mogelijke outfit – niet abnormaal als je al jaren bezig bent met Project 100% Groene Kleerkast – en we nemen toch eigenlijk dagelijks foto’s van de bouwvorderingen! Het vraagt dus eigenlijk geen extra moeite maar gewoon vijf minuten extra tijd om gauw – op de bouwwerf – een paar foto’s te nemen. En kijk: een nieuwe Fair Wear Friday-blogpost was geboren!*
fair-wear-friday-eenvoudige-outfit

Deze keer een heel eenvoudige outfit, zo’n gemakkelijke combinatie die ik in de lente regelmatig gedragen heb. Om naar het werk te gaan. En dus eerder formal. Maar toch niet zodanig formal dat ik mezelf niet meer herken, en dus enigszins casual. Het moge duidelijk zijn, ik weet er niet veel van, van outfitterminologie.

fair-wear-friday-eenvoudige-outfit2

Van boven naar onder

  • De oorbellen maakte ik zelf uit een kapotte fietsbinnenband. De oorbelhaakjes zijn helaas niet bepaald eco of fair. Een half puntje, dus.
  • Mijn nog steeds favoriete hemdje: mijn zelf, in de best mogelijke omstandigheden gemaakt hemdje uit GOTS-katoen van bij Georgette. Dik punt hiervoor!
  • De jeans is tweedehands. Ik kreeg onlangs via via een stapeltje broeken, een rode, een zwarte en deze blauwe, van iemand die wat is verdikt en besloot om haar te kleine kleren een tweede leven te geven. Ik paste erin, en besloot op mijn beurt dat ik het wel zag zitten om wat extra broeken in huis te halen. Net de week voordien had ik al wel twee jeansbroeken van mijn schoonzus gekregen, waardoor ik nu ineens vijf broeken erbij heb. Maar hé, gratis, nog schoon gerief, what’s not to love? Tweedehands is ook dik oké, dus intussen komen we aan 2,5 op 3.
  • Mijn onderbroek ziet ge uiteraard niet, maar dat komt van bij Saint Basics. Welke beha ik aanhad, herinner ik me niet, sorry. 3 op 4, omwille van het beha-twijfelgeval.
  • De schoenen: niet fair, niet eco, niet tweedehands … Dikke 0, FWF-gewijs. Maar wel wreed mooi (vind ik dan) en plat en daardoor een welkome afwisseling sinds ik enkele jaren geleden een hakkenmeisje ben geworden.

Dus: 3 op 5. Hakken over de sloot, maar ik kan ermee leven.

fair-wear-blauwe-jeans-hemdje

Hetzelfde-maar-zonder-Kelly en toch ook niet helemaal hetzelfde omdat ik deze foto een week later nam en vergeten was dat ik andere oorbellen droeg op het moment van de – ahum – shoot. Oeps. Daarom word ik dus nooit een échte fashionblogger. #whatashame Goed, met deze oorbellen was mijn outfit wel 3,5 punten waard geweest, want ze zijn volledig tweedehands, gekregen van een Heel Goeie Vriendin die ze niet meer droeg. Het zijn mijn favoriete oorbellen, dat snap je wel. <3

fair-wear-friday-eenvoudige-outfit-bloesje

* De kleine oogjes na een werkdag moet je er dan wel bij nemen.

Fair Wear Friday is een initiatief van LiesLeen en mezelf.

Benieuwd naar nog meer faire outfits? Hier vind je de andere Fair Wear Friday-bloggers.

Volgend bericht
Vorig bericht

7 reacties op “Fair Wear Friday: formal maar toch een beetje casual ofzoiets

Reageer