Fair Wear Friday: werkdagoutfit

Lies, fan van mijn eerste outfitpost, had een idee. Zij vond ook dat schone kleren meer aandacht mochten krijgen. Ik had al beloofd om regelmatig een outfitpost te doen om die reden, maar Lies had een beter plan. Heel Blogland mag gewoon meedoen! En zo werd Fair Wear Friday geboren. Andere fan van Fair Wear, Leen, maakte een logo en hoppakee, dat mag vanaf nu ook op jouw blog prijken. Of toch als je meedoet en bij Lies snel de regeltjes gaat lezen. Maar nu: mijn werkdagoutfit!

De bedoeling in ‘t kort van Fair Wear Friday:

Post en beoordeel op vrijdag je outfit. Tweedehands, zelfgemaakt, nieuw maar fairtrade, eco, vegan, geruild, bring it on! Maar ook: wat is gewoon nieuw en helemaal niet fairtrade of eco en is voor verbetering vatbaar?

Mijn outfitpost vandaag is niet bijster speciaal. Een gewone werkdagoutfit met basics en mijn zelfgerecykleerde, felrode rok.


Voor verbetering vatbaar? De schoenen! Die zijn op geen enkel vlak eco. Reden? Ik werk sinds kort als administratief bediende bij een schoenenretailer en alle medewerkers moeten op de werkvloer schoenen, gekocht bij de keten, dragen. En ja, je weet hoe dat gaat: bij conventionele ketens is het eco-aanbod eerder beperkt.

zonnebril: bamboe + van gerecycleerde materialen (in close-up hier)
oorbellen: zelfgemaakt met voornamelijk tweedehandsmateriaal

gilet: gerecykleerd uit een tweedehands truitje
shirtje: tweedehands (van een vriendin)
rok: gerecykleerd uit een hemd (hier lees je daar meer over)
handtas: mijn jongste Retrodagbuit (hier meer!)
schoenen: niet eco


Fair Wear Friday is een
initiatief van
Lies, Leen en mezelf.

Volgend bericht
Vorig bericht

9 reacties op “Fair Wear Friday: werkdagoutfit

Reageer