Fair Wear Friday: nieuwe gilet!

Zondag ging ik naar de M-Fair, de eerste fair in Mechelen over eerlijke en duurzame mode. Het is een van de vele initiatieven in het kader van de Week van de Fair Trade die nog tot en met 17 oktober loopt. Ik had nog niets gepland die dag, dus reisde ik naar het verre, verre Mechelen, Congres- en Erfgoedcentrum Lamot. Na een treinrit met e-reader (ik ben Us van David Nicholls aan het lezen, jeej!) en een zonnige maar frisse wandeling kwam ik aan op de mooie locatie.

m-fair-mechelen

Dat eerlijke kleding mooi is, wist ik al, maar toch vind ik het eens fijn om zo’n evenementen te bezoeken. Ik ontdekte er enkele nieuwe namen en maakte kennis met het nieuwe aanbod van mij al langer bekende namen in het mooie wereldje van fair fashion, onder andere:

 • Mandragora, een oude bekende uit Antwerpen, met eco kleding en anders goeds. Niet direct mijn stijl, maar wel een bezoekje waard, denk ik.
 • Goodfibrations, hedendaagse kleding, mooie merken, maar helaas vond ik niet wat ik halvelings zocht.
 • heel veel mooi gerief voor kinderen, van YezDe Kleine Koning en Wassen op 30°.
 • Meer dan Mooi, de (web)winkel van lieve Nancy (Ik vind in de webshop moeilijk mijn gerief, maar ik denk dat het de moeite waard is om eens in het winkeltje binnen te springen, want ze heeft heel wat mooie, kwalitatieve, tijdloze stuks. Ooit doe ik het, Nancy!)
 • Doekjes en Broekjes en Anders getint, mij allebei niet onbekend, want ik kocht er jaaaaaaren geleden mijn wasbaar maandverband.
 • TaleMe: interessant concept voor zwangere vrouwen: tijdens je zwangerschap abonneer je je op een box met faire zwangerschapskleding. Naargelang je buik groeit, wissel je je box in voor een nieuwe box kleding. Hetzelfde concept is ook beschikbaar voor kinderen van 0 tot 4 jaar.
 • Supergoods. De tofste (web)winkel van Mechelen, durf ik zeggen. Ideale plek om je ecocheques uit te geven, ook.
 • en meer van dat …
Meer adresjes voor eco kleding (niet enkel fair) vind je in mijn ecoshoppenlijstje.

Er waren ook een Repair Café, swishing, vertoning van de films The Next Black en The True Cost, modeshow, infosessies over eerlijke kleding, workshops … Alles wat erbij hoort op zo’n evenement! Been there, done that, seen the movies (kijk ernaar als je dat nog niet deed! – vooral The True Cost, ook te bekijken op Netflix!), maar om de een of andere reden (oké, gewoon omdat het onderwerp me zo nauw aan het hart ligt) doet het mij deugd om wat te flaneren tussen de ondernemers die de wereld een beetje beter willen (en durven, niet onbelangrijk!) maken en de consumenten die geïnteresseerd zijn in en/of bewust kiezen voor eerlijke mode. De markt zelf was redelijk klein, dus ik had snel alle kraampjes gezien, maar er heerste wel die gezellige, energieboostende drukte. Meer van dat, graag!

#mfair15-modeshow

Bon, over naar de gilet. Ik blijf maar weer tateren, tss.

Bij Supergoods gebruikte ik enkele ecocheques om een nieuwe gilet te kopen: eentje uit 100% biokatoen van Armed Angels. Hij lijkt enorm op mijn zelfgemaakte oversized boyfriend gilet, maar is dunner, vrouwelijker van snit en voelt veel zachter. Veel meer kan ik daarover niet zeggen, want ja, kom, het is een gilet, hé. Een mooie, duurzaam en fair geproduceerde gilet, waarop ik op slag verliefd was. Ik heb het gevoel dat de liefde wederzijds is.

outfit-armed-angels-biokatoen-gilet outfit-armed-angels-gilet outfit-fair-armed-angels kopie

Verder draag ik:

 • een zelfgemaakt T-shirt
 • een rokje gemaakt uit een oude trui
 • een tweedehands beha
 • een onderbroek van Saint Basics

Minpunten op vlak van Fair Wear zijn de laarzen (nieuw, niet fair of eco) en de legging (idem). Maar wreed blij wel, met deze outfit!

outfit-fair-wear kopie

 

Fair Wear Friday is een initiatief van LiesLeen en mezelf.

Benieuwd naar nog meer faire outfits? Hier vind je de andere Fair Wear Friday-bloggers.

Volgend bericht
Vorig bericht

18 reacties op “Fair Wear Friday: nieuwe gilet!

 1. Ik vond het jammer dat ik niet naar Mechelen kon. Verder kan ik bevestigen dat een bezoek aan het winkeltje van Nancy de moeite is. Ze heeft vooral ook leuke accessoires, sokken en tassen.
  Het staat je “supergood” deze eerlijke outfit Kelly!

  1. Ik heb alvast Braintree broekkousen besteld 🙂 De winkel zelf, dat moet ik echt eens inplannen. Met de trein is het 2 à 3 uur, enkele rit, dus ik zal eens een auto moeten lenen en mijn moed bijeen rapen om zo ver te rijden, haha 🙂

 2. Het was fijn hé, daar in Mechelen (voor mij is dat “hier in Mechelen”). De gilet staat je mooi! Ik mag – mede dankzij de zoon – nog gaan (web)shoppen bij Wassen op 30° en meer dan mooi. Ik zag daar een rok die ik maar niet uit mijn hoofd kan zetten, dus wordt ongetwijfeld vervolgd!

 3. Ooooh, wat jammer dat ik niet wist dat die fair was, ik was er super graag naar toe gegaan!
  Volgende keer graag aankondigen i.p.v. van mij achteraf doen kwijlen bij die mooie verhalen 😉

 4. Tof tof, ik word blij van Fair Wear posts 🙂
  Je ziet er goed uit!
  Supergoods is een inderdaad een superfijne winkel, ik ben er onlangs ook nog geweest.
  (voor ‘t geval je ‘t leuk zou vinden om te weten: mijn buit was een top met lange mouwen van armedangels (Feather), handtas van Denise Roobol en panty van Swedish Stockings.)

  1. Oeh, ik heb gisterenochtend net panties van Swedish Stockings op mijn verlanglijstje gezet! Tevreden van? Ik ben net eens gaan kijken naar de tassen van Denise Roobol – wauw, zo’n pareltjes allemaal!
   En dank je voor het complimentje 🙂

   1. Ja, ik ben tevreden van de panties! ‘k Had al eerder eentje van Swedish Stockings gekocht, dus dit was mijn tweede aankoop (‘k heb ze nu in zwart en antracietgrijs). Ze zijn 60 denier, dus warm genoeg voor de herfst/winter. Van Denise Roobol heb ik de cruise bag in het zwart, ik was al een tijdje op zoek naar een wat chiquere handtas en deze kwam perfect tegemoet aan mijn wensen 🙂

    1. Goeie aankopen dan! Supergoeie, zelfs 🙂 Ik zet bij deze de Swedish Stockings wat hoger op mijn verlanglijstje. Maar eerst moet ik eens mijn panties opruimen/sorteren 🙂

 5. Staat je goed! Ik vraag mij nu wel af hoe je gezicht er bij de “armen streng over elkaar gekruist”-foto’s uit zag 😉

  En zalig concept met die box voor zwangere vrouwen; niet dat ik het kan gebruiken, maar ik vind het gewoon geniaal: kleren die elke maand passen (i.p.v. waarschijnlijk ofwel te spannend ofwel te los) en tenminste geen kosten aan kleren die je toch niet lang draagt.

  1. Mijn gezicht zag er vrij normaal uit, maar mijn haar zat nog in een badhanddoektulband – niet bepaald materiaal voor een outfitpost, haha. (ik had bijna geschreven ‘voor op foto’, maar toen herinnerde ik me dat ik met een tulbandfoto in mijn boek sta, moehahaha! 🙂 )

   En ja, fijn concept hé! Het verbaast mij eigenlijk zelfs dat niet meer lezers ook zo enthousiast waren over de tip. Maar ach, ik ben al blij dat jij het ook tof vindt! ?

 6. Over die M Fair in Mechelen had ik idd iets gelezen, maar ben er zelf niet tijdig geraakt. Wilde vooral aanleren, om zelf retouches te maken (om te beginnen), en daarover werden er op M Fair ook workshops gegeven las ik in de ‘Vitaya’. Ik kijk uit naar andere gelegenheden met gelijkaardige workshops. Tof dat het zo goed is meegevallen.

Reageer