Fair Wear Friday: mijn favoriete winteroutfit (+ de herwerkte Plantain)

Ik weet het, ik kom wat laat met deze outfitpost. Het is al weken lente, zeg! En toch, ik wilde dit nog delen: mijn favoriete winteroutfit van de afgelopen maanden (het was ook gewoon schandalig lang geleden dat ik een FWF-outfitpost had gepost, sorry, Lies!). Alleen de schoenen kloppen niet, in de winter loop ik niet rond op pumps, en al zeker niet zonder nylonkousen. Laat ons die schoenen dus maar negeren. Je ziet:
  • mijn cirkelsjaal, zelfgemaakt, al vier winters mijn one and only sjaal
  • mijn gerecykleerde girlfriend gilet uit een boyfriend trui
  • een eenvoudig T-shirt, meestal een van mijn Saint Basics of mijn Braintree shirt, maar ook af en toe mijn Plantain (straks meer daarover)
  • mijn Monkee Genes, uiteraard. Ik heb die broek afgelopen winter de helft van de tijd gedragen en misschien drie keer gewassen. Lang leve de zelfreinigende functie van jeans! Of worden alleen mijn jeansbroeken zelden vuil? (oh ja, het is ook gewoon niet goed voor de levensduur van je jeans om ze na elke keer dragen te wassen en te drogen in de droogkast)

 

Zonder oorbellen voel ik mij kaal, dus oorbellen ontbraken bijna nooit. Ik draag voornamelijk zelfgemaakte oorbellen, deze winter waren dat vaak mijn upcycled pluimpjes.

oorbel fietsbinnenband

Die Plantain dan. In augustus 2014 maakte ik mijn eerste, zeer twijfelachtige versie. Misschien herinner je je dat misnaaisel wel? Zo niet, klik en lach! Drie maanden later knipte ik die lange mouwen af, om ze te gebruiken als onderdeel van een recykleersel. Met die lange mouwen verdween ook het pyjamagehalte, had ik de indruk.

 

Als ik ooit nog eens een Plantain maak (doe ik zeker, want ik heb wat T-shirts nodig), wordt het dus gegarandeerd direct een versie met korte mouwen.
plantain korte mouwen

 

Fair Wear Friday is een initiatief van Lies, Leen en mezelf.

 

Volgend bericht
Vorig bericht

6 reacties op “Fair Wear Friday: mijn favoriete winteroutfit (+ de herwerkte Plantain)

    1. Oh wees gerust, de sjaal en de gilet komen al sinds een paar weken niet meer uit de kast. De broek is wel nog welkom voor de ochtendlijke fietsritjes naar het werk!

  1. Toffe outfit! Een echt pyjamagevoel kreeg ik er nu niet bij, maar als t-shirt met korte mouwen is het wel veel mooier. En leuke oorbellen seg; ik weet al wat te doen met de volgende fietsband die ik kapotrijd!

Reageer