Fair Wear Friday: Kringwinkelgelukjes

Iedereen die mij een beetje kent, weet dat ik nogal van De Kringwinkel hou. Dat heeft meerdere redenen, maar het feit dat het altijd een beetje voelt als een schattenzoektocht, speelt serieus mee. Soms kom je met lege handen terug, soms heb je goud gevonden. Voor de prijs van een appel en een ei, dan nog. Booyah! Ik vond de laatste tijd redelijk wat tweedehands goud en dus vond ik het nog eens tijd (EINDELIJK!) voor een Fair Wear Friday – editie: Kringwinkelgelukjes!

Als flat lay (#instagramtaal) zien mijn kledingstukken er zo uit.

Maar dat zegt niet zo heel veel, dus deed ik nadien nog gauw een snelle fotoshoot. Zo een waarbij ik niet de tijd nam om schoenen te gaan halen, dus volwaardige outfits zijn het eigenlijk zelfs niet. Maar goed, details. Op deze foto’s lag de vloer er ook nog niet, maar die toon ik hier dan wel een andere keer.

Outfit 1: het zwarte topje met watervalhals en het bruine rokje ♥

Het rokje maakte ik iets korter en ik maakte van de doorlopende zak twee aparte zakjes. Doordat het een groot vak was aan de binnenkant, kroop de rok altijd naar omhoog. Wreed ambetant, en ik denk dat dat de reden was waarom zo’n prachtige rok schijnbaar zo goed als ongedragen in De Kringwinkel was beland.

Outfit 2: het beige truitje en mijn zelfgemaakte shortje ♥

Dat shortje was mijn enige deftige shortje (dat komt ervan als ge geen tijd hebt/neemt om uw eigen garderobe aan te vullen), dus ik droeg het vaak, heel erg vaak. Perfect #fairwearfriday-proof, want zelfgemaakt in de beste omstandigheden en met GOTS-stof van bij Georgette. Op frissere zomerdagen was het truitje perfect.

Het groene en het witte topje die je op de eerste foto zag, tja, dat zijn doodnormale aansluitende tops, dus die heb ik niet speciaal vastgelegd op de foto. Bij een ander bezoek aan De Kringwinkel vond ik wel nog het volgende …

Outfit 3: het groene jurkje ♥♥♥

Ja, grote liefde hiervoor. Op het eerste gezicht. Meer kan ik daar niet over zeggen. Het is een fragiel stofje, dus ik ben er voorzichtig mee en ik hoop dat ik het nog lang mag dragen.

Fair Wear Friday is een initiatief van LiesLeen en mezelf.

Benieuwd naar nog meer faire outfits? Hier vind je de andere Fair Wear Friday-bloggers.

Volgend bericht
Vorig bericht

11 reacties op “Fair Wear Friday: Kringwinkelgelukjes

  1. Dat groene kleedje is inderdaad supermooi! Doet mij wat denken aan een gelijkaardig modelletje in iets donkerder groen dat ik een paar jaar geleden vaak droeg; dit lijkt mij al even comfortabel!
    En ook wel: vijf goede stuks in één keer, zo veel! Ik vind ook wel toffe vondsten tweedehands, maar toch eerder eentje per keer ☺

  2. Ik ga ook regelmatig kringwinkelshoppen. Kledij en ook vaak stoffen om dan zelf ooit iets vanonder de naaimachine te toveren. Vandaag nog een mooie lap okergele stof met een ingeweven dessin en een groot stuk stof voor een blouse of zomerjurkje.

    1. En wat de kledij betreft: de laatste tijd hangen in mijn streek vaak kledingstukken in de rekken met de originele kartonnen labels van de winkel nog aan. Nieuw dus maar dan collecties van enkele jaren geleden. Ik kocht zo onlangs twee mooie lange broeken. Ikke blij!

  3. Het is echt schatten jagen hé. De laatste tijd ben ik vooral vaak met lege handen weer naar huis gekeerd maar in het verleden heb ik al enkele keren geluk gehad. Soms met kleding, soms met boeken, … Al was het bij mij wel meestal één of twee dingetjes per keer. Al een geluk dat de kringloopwinkel dicht bij ons is én ik er dus af en toe een kan binnenspringen.

  4. Wat een schatten! Dat kleedje! Dat rokje! Ik heb nog nooit tweedehands kledij gekocht.. moet ik bekennen. Dringend eens werk van maken want in Leuven zijn er toch ook een paar winkels. No excuses 🙂

Reageer