Fair Wear Friday: een nieuwe short en zonnebril, omdat mijn ecocheques op moesten

In mijn Google agenda hou ik van alles bij: mijn afspraken (uiteraard, daarvoor dient een agenda in de eerste plaats), mijn weekmenu en alles wat daarbij hoort*, maar ook bijvoorbeeld een herinnering dat ik de ene of de andere waardebon of cadeaubon moet gebruiken, een week of meer voor de vervaldatum, afhankelijk van de bon. Zo herinnerde mijn agenda mij eraan dat ik nog 11 ecocheques moest verzilveren voor eind juni. Tijd voor een bezoekje aan Today is a good day, vond ik.

De buit die mij verblijdde: een short van Armed Angels en mijn nieuwe zonnebril van Antonio Verde.

De short is gemaakt van lyocell (ofwel Tencel), een materiaal gemaakt van houtpulp van FSC-hout. Het is het tweede kledingstuk uit lyocell in mijn groene kleerkast en het is even zalig om te dragen als het eerste stuk: zacht en ademend maar tegelijk stevig. Door het losse model zit hij enorm comfortabel. Vreemd genoeg pasten mijn billen in maatje XS (ik wil dus maar zeggen: dit shortje valt precies wat ruimer, want normaal gezien neem ik medium), maar ik koos voor S om comfortabeler te kunnen fietsen (je weet wel, liefde voor de fiets!). In de tailleband zit een elastiek én een touwtje, ook wreed comfortabel, vooral ook na een zomerse barbecue.

fair-wear-friday-armed-angels-short-today-is-a-good-day
Kleding van Armed Angels heeft het GOTS- en het Fairtrade-keurmerk, met andere woorden: de boeren krijgen een eerlijke prijs voor werk in goede arbeidsomstandigheden én de teelt van de grondstoffen gebeurt milieuvriendelijk (biologische stoffen dus). Hoeraatje!

fair-wear-friday-lyocell-short-armedangels
De zonnebril dan… Twee zomers geleden kocht ik al een Antonio Verde, waarvoor ik later mijn zonnebrilhoesje maakte. Een paar maanden later zette ik er mijn voet op, oeps, en was het ding onrepareerbaar kapot. Sindsdien zocht ik tweedehands, maar ehm, een zonnebril vind je dus niet zo gemakkelijk in het tweedehandscircuit. Mijn schoonzus gaf me wel al een exemplaar dat wat krassen heeft, maar met mijn nieuwe Antonio Verde, de grijze versie deze keer, ben ik helemaal klaar voor de zomer.

Antonio-verde-eco-zonnebril
De bamboe beentjes en het frame uit gerecycleerde computers maken er een eco zonnebril van, de productie zou op een faire manier gebeuren (al vind ik daarover niet direct informatie op hun website).

Antonio-verde-eco-zonnebril-ecologisch
Je kan je ecocheques bij Today is a good day trouwens ook gebruiken als je liever online shopt. Ik wilde het combineren met een uitstapje naar Gent, omdat je jezelf soms een uitstapje moet gunnen, nietwaar? Op 11 juni treinde ik naar Gent, las ik Paris for One (hoe toepasselijk, hé, hé, Ghent for One en zo), kocht ik mijn gerief en at ik bij Greenway.

Die avond nog besloot ik het fietsen met het nieuwe shortje uit te testen. Geslaagd! Mijn fietstassen zaten vol vuile was om bij mijn schoonouders proper te draaien. In afwachting genoot ik er van de tuin. Ik noem dat: het beste maken van het gebrek aan eigen tuin en het gebrek aan plaats om onze eigen wasmachine een plaats te geven in ons appartementje. Enjoying the little things en al!

fair-wear-ecoshoppen-gent

* Een voorbeeld voor “alles wat daarbij hoort”: als ik op woensdag iets met kikkererwten heb gepland, staat op maandagavond dat ik de kikkererwten te week moet zetten en op dinsdagavond dat ik ze moet koken. Als ik dat niet in mijn agenda zet, kan het gebeuren (oké, gebeurt het) dat ik op woensdagavond moet vaststellen dat ik met het weekmenu moet schuiven bij gebrek aan gekookte kikkererwten.

Fair Wear Friday is een initiatief van LiesLeen en mezelf.
(Door de verhuis van mijn blog zijn alle reacties op dit bericht verloren gegaan.)
Volgend bericht
Vorig bericht

Een reactie op “Fair Wear Friday: een nieuwe short en zonnebril, omdat mijn ecocheques op moesten

Reageer